DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Alonso azt hitte, hogy elúszott a dobogó

Amikor Perez megelőzte az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj hajrájában, Alonso azt hitte, hogy elúszott a dobogó, de egy apró megingás mégis támadásra ösztökélte!

Augusztus vége óta először állhatott dobogóra Fernando Alonso, aki harmadik helyével visszavette a bajnoki összetett negyedik pozícióját – de talán ennél is többet jelent számára, hogy a szezont domináló Red Bull egyik autója ellen tudta megvédeni a pódiumot érő helyezést, sőt amikor a 70. körben elbukta azt, a 71.-ben visszaszerezte, s végül 53 ezredes előnnyel futott be Perez előtt.

alonso-interlagos-1



„Harminc körön át kellett állnom a nyomást Checóval szemben” – kezdte a verseny felidézését a leintés után a spanyolok élő legendája. „Amikor két körrel a vége előtt megelőzött, azt gondoltam, hogy oké, ez elúszott, nem lehet meg a dobogó innen.”

Aztán mégis meglett: „Ám az egyes kanyarban kissé későn fékezett, én pedig azt gondoltam, hogy akkor a négyes felé menet mégis megpróbálom” – mondta az extázisban nyilatkozó spanyol, aki a nehéz időszakot átélő csapata tagjainak is üzent:

alonso-interlagos-2

„Csodálatos eredmény ez a csapat számára, hiszen az elmúlt két hónapban szenvedtünk, különösen az utolsó két versenyen, mely két kiesést hozott. Ez a dobogó nekik szól és az egyész gyárnak. Az utolsó körig harcolunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: