DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Nem tehettem semmit” – Leclerc a kiesésről

Már a felvezető körben elromlott a Ferrari, a rajtig sem jutott el vele Leclerc: amint elment a szervo, tudta, hogy itt a vége a futamának.

Drámai módon már azelőtt véget ért Charles Leclerc Sao Pauló-i Nagydíja, hogy elkezdődött volna: a felvezető körben lépett fel technikai hiba a Ferrarinál, ami miatt a falba csapódott a Ferrari, és nem is tudott már részt venni a piros zászló utáni újraindításban.

A rendkívül csalódott versenyző nem sokat árult el a problémáról:

f5e54d8d-6680-4fb3-9c16-8c6b3dc6838f_orig



„Amint meghibásodott a kormány(szervo)” – mondta Leclerc arra a kérdésre, hogy mikor tudta, hogy vége, kiesett.

„Simán elmentem egyenesen, mert nem volt már többé hidraulika az autóban. Nem hiszem, hogy magával a hidraulikával van probléma. Tudom, hogy miről van szó, de nem mehetek bele a részletekbe” – tette hozzá a monacói.

„Elment a szervo, aztán volt egy probléma a motorral is, biztonsági okokból leállt, ami miatt blokkoltak a hátsó kerekeim, megforogtam, és nekicsapódtam a falnak. Nem tehettem semmit. Nem volt nagy sérülés, próbáltam újraindítani, vissza is jött minden tizenöt másodpercre, aztán ugyanaz történt, ugyanúgy megállt minden.”

Leclerc azt is megerősítette, hogy más hiba okozta a kiesését, mint ami Carlos Sainzal történt Mexikóban – ott a spanyolnak volt gondja a hidraulikával, de a monacói szerint „teljesen más” és „nem ez történt Carlosszal.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: