DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Vagy Piastri, vagy a fal” – Ricciardo a balesetről

Nem tudott időben reagálni, Lawsonnak pedig sok sikert kíván az F1-es Holland Nagydíjra a sérült ausztrál. Főnöke szerint nem kizárt a műtét.

Daniel Ricciardo a kezét törte abban a balesetben, amelyet a Formula-1-es Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett el a döntött 3-as kanyarban, ahol pillanatokkal előtte Oscar Piastri is falnak ütközött. Az ausztrál így nem tudta folytatni a zandvoorti hétvégét, helyét az újonc Liam Lawson veszi át az AlphaTauriban.

Az este begipszelt kézzel a paddockba azért visszatérő Ricciardo csapata sajtóközleményében elevenítette fel a gyorsan lejátszódott jelenetet: „Emlékszem, ahogy megyek be a 3-as kanyarba. Már bementem a kanyarba, amikor megláttam Piastrit, szóval vagy őt találom el, vagy a falat. Amikor nekiütköztem a falnak, nem volt elég időm elengedni a a kormányt, így az megütötte a kezemet. Rendkívül balszerencsés és frusztráló ez, de igyekszem a lehető leghamarabb felépülni.”

f1-ricciardo-crash-zandvoort



„Természetesen szeretnék a lehető leghamarabb visszatérni, ugyanakkor szeretnék biztosra is menni, hogy mindent megfelelő módon csinálok, hogy erősen és versenyképesen ülhessek vissza az autóba. A legjobbakat kívánom a csapatnak, és sajnálom, hogy újra változtatni kellett a terveken. Ez egy esély Liam előtt, és erős hétvégét kívánok neki és a csapatnak egyaránt” – fogalmazott a pilóta.

 

Műtét várhat Ricciardóra?

A többszörös nagydíjgyőztes csuklósérülésének pontos mértéke egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy emiatt a Holland Nagydíj mellett hány futamot kell még majd kihagynia. Sajtóértesülések szerint a Red Bull a MotoGP-s sérülések kezelőjeként hívnévre szert tevő Dr. Xavier Mirhez fordulhat, és Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke is az esetleges operációról beszélt a RacingNews365.com hasábjain:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) által megosztott bejegyzés

 

„Nagyon rossz, hogy nem tud vezetni, eltörte a bal kezében a kézközépcsontját. Itt biztosan nem tud vezetni, aztán meglátjuk, mi lesz Monzát illetően, de lehet, hogy műtétre lesz szüksége. Az orvosok fognak erről dönteni a következő néhány napban. Egy átlagos felépülési idő egy átlagos embernek hat hétig eltarthat, de ő egy Formula-1-es pilóta és remélem, lerövidülhet ez a folyamatban, mert szeretnénk újra az autónkban tudni őt.”

„Akárhogy is, ez megtörtént. Furcsa baleset volt, mivel nem tudott mit tenni. Piastri volt előtte, aki nekiment a gumifalnak, Daniel pedig mögötte jött, nem tudott reagálni, így ő is ütközött. Mondtam neki, hogy sajnáljuk a csapat részéről és hogy fantasztikus munkát végzett, a top 10-ben végezhetett volna. Mondtam neki, hogy vissza fog ülni az autóba, amint jobban lesz és újra tud majd vezetni.”

„Nem szabad túl komolyan vennie, mert történhetett volna rosszabb is, de ilyen az élet. Várjuk, mikor térhet vissza. Mosolygott kicsit, elég jó hangulatban van, bár nyilván komoly fájdalmai is vannak, mivel ez egy elég súlyos sérülés. Remélem, tud egy jót aludni, hogy aztán egy újabb orvos megvizsgálhassa a sérülését, mielőtt döntenek, mit csináljanak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: