DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ricciardo szóba jöhet a Red Bullnál, de…

Helmut Marko ismét hangsúlyozta: Sergio Perez biztosan kitölti 2024 végéig érvényes szerződését. Az F1-es tanácsadó beszélt Yuki Tsunodáról és Liam Lawsonról is.

Daniel Ricciardo maga sem tagadja, hogy azért fogadta el az AlphaTauri ülését Nyck de Vries elküldése után, mert szeretne visszakerülni a Red Bull anyacsapatához a Formula-1-ben, ahol 2014 és 2018 több nagydíjgyőzelmet is aratott.

Christian Horner, az energiaitalosok F1-es csapatfőnöke a Formula.hu-nak arról beszélt még a Hungaroringen, hogy ez legfeljebb 2025-ben történhet meg – és most erre erősített rá Helmut Marko nyilatkozata is:

f1-ricciardo-alphatauri-spa_1



„Ha Ricciardo jól produkálja magát, akkor egyértelműen felmerülhet a jövőben a Red Bull Racing számára. De ez nyilvánvalóan csak a 2024-es idény vége után lehetséges, miután lejár Sergio Perez szerződése” – idézi az F1-es tanácsadó szavait a Kleine Zeitung lap.

Marko hozzátette: bíznak benne, hogy Ricciardo rutinja segíteni fog az AlphaTaurinak abban, hogy javítsanak az idén jórészt a sereghajtók között tanyázó (a konstruktőri vb-tabellán utolsó az istálló) autón.

 

Tsunoda F1-es ülése szinte biztos

A 80 éves szakember azt is gyakorlatilag megerősítette, hogy az AlphaTauri másik pilótája, Yuki Tsunoda szinte biztosan marad 2024-re is a helyén: „Természetesen ez a további eredmények függvénye. De már zajlanak az egyeztetések a partnerünkkel, a Hondával. Feltételezhetjük, hogy ez meg fog történni, figyelembe véve az idei teljesítményt.”

De vajon mi a helyzet az első számú Red Bull-juniorral, a japán Super Formulában szereplő Liam Lawsonnal? „Kapcsolatban voltunk Liammal. A szezon hátralévő részében is tartalékpilótai szerepkört fog betölteni mindkét csapatnál és részt vesz a fiatal pilóták tesztjén. Úgyhogy folytatódik a fejlődési program” – fogalmazott szűkszavúan Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: