DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Nonszensz 2025-re gondolni” – Perez Ricciardóról

A Red Bull mexikói F1-es pilótája állítja: semmit sem változott a helyzete azáltal, hogy ausztrál kollégája visszatér a mezőnybe az AlphaTauri színeiben.

Miután múlt héten kiderült, hogy már a Magyar Nagydíjtól Daniel Ricciardo veszi át Nyck de Vries helyét az AlphaTaurinál, egyből megindultak a találgatások, hogy a Red Bull azért sürgette a cserét, hogy felmérhesse az ausztrált Sergio Perez potenciális utódjaként. Christian Horner el is mondta, hogy Ricciardo célja a 2025-ös Red Bull-ülés, s ezt maga a többszörös nagydíjgyőztes is elismerte a hungaroringi sajtónapon: érzése szerint ehhez az AlphaTaurinál való szereplés a legjobb út.

De vajon mit szól mindehhez Perez, akire így még nagyobb nyomás helyeződhet? Az elmúlt hetekben főleg az időmérőkön betliző – sorozatban öt alkalommal maradt le a Q3-ról – mexikói igyekezett nem túl nagy jelentőséget tulajdonítani Ricciardo visszatérésének az F1-be:

f1-perez-redbull-hun-day0



„Sajnálom Nycket, nagyon kevés tapasztalatot gyűjthetett, ilyen tekintetben elég brutális volt ez. Sosem tudhatjuk, mit tartogat számára a jövő, de ez van, ilyen a Formula-1” – mondta De Vriesről Perez, akit a RacingNews365.com portál idézett.

„Ugyanakkor örülök Danielnek, rendkívül motivál, hogy visszatérhet, örülök neki, gratulálok neki és ez egy nagy lehetőség számára. Ami engem illet, ez nem változtat semmin. A Red Bullnál versenyzem, és nemcsak Daniel van ott, hanem Yuki is… A mezőny több mint fele szeretne a Red Bullnál versenyezni, úgyhogy nem változtat ez semmin.”

Perez állítja: még csak nem is gondolkodik azon, mi lesz a szerződése 2024 végi lejárta után. „13 éve vagyok az F1-ben, nem az a srác vagyok, aki annyira előre gondolkodik. A mérnökeimmel voltam, arra sem volt időnk, hogy átbeszéljük, mi történik Daniellel. Szerintem ez egy remek lehetőség számára, és ennyi. A Magyar Nagydíjra koncentrálok, aztán Belgiumra és nem igazán gondolok 2025-re. Az annyira messze van még, hogy nonszensz annyira előre gondolkodni.”

„Így van, ez a saját kezemben van. Ezért is koncentrálok. Győztes vagyok, nem szeretem a rossz hétvégéket, nem azért vagyok itt. Akkor már inkább otthon csinálnék valami mást. Azért vagyok itt, mert tudom, hogy képes vagyok rá, és korábban sikerült is” – jelentette ki az idén kétszer nyerő és az összetettben második mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: