DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappent is összezavarja, ami mögötte megy

Hétvégente változik, ki a Red Bull-os fő kihívója az F1-ben: a címvédő sem érti, mi történik az üldözőknek – Horner szerint ez könnyíti a helyzetüket.

Bár Max Verstappen zsinórban hat, összességében pedig már nyolc győzelemnél jár 2023-ban és közel száz pont az előnye a vb-tabellán, mögötte meglehetősen izgalmas a csata. A legutóbbi négy nagydíjon ugyanis rendre más csapat tűnt a Red Bull és a holland legközelebbi üldözőjének: Barcelonában a Mercedes gyűjtött be kettős dobogót, Montrealban Fernando Alonso lett a második az Aston Martinnal, Spielbergben a Ferrari remekelt, legutóbb Silverstone-ban pedig a McLaren volt a második erő.

Amikor erről kérdezték Verstappent az F1-es Brit Nagydíj utáni sajtótájékoztatón, a Formula.hu jelenlétében a regnáló világbajnok is elismerte, hogy ő sem érti, mi zajlik mögötte:

f1-verstappen-uldozok-silverstone



„Nagyon zavarba ejtő számomra, mert minden egyes hétvégén valaki más van mögöttünk. Úgy vélem, ez annak köszönhető, hogy szoros a csata mögöttünk, így ha sikerült jó működési tartományba hozni az autót, az működhet egy konkrét pályán.”

„Úgyhogy nem tudom, mi fog történni Magyarországon, ki lesz gyors vagy a második leggyorsabb. A stabil pont egyelőre az, hogy úgy fest, minden hétvégén mi vagyunk az élen, ami természetesen a legfontosabb a részünkről. De a magyar megint egy teljesen más pálya, mi is felteszünk ott néhány fejlesztést az autóra, amelyek remélhetőleg jól fognak működni.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt is megjegyezte, hogy könnyebb a helyzetük azzal, hogy nincs egyetlen konkrét kihívójuk: „Sok szempontból könnyíti a helyzetünket. Ez azt jelenti, hogy csak magunkra kell koncentrálnunk, és aztán minden hétvégén valaki más az üldöző. Érdekes látni, hogyan változnak a formák, és egyúttal igen gumiérzékeny is ez. Ezen a hétvégén új gumiszerkezetet vezettek be, és talán ez is közrejátszott” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: