DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo az AlphaTauriban? A Red Bull nem tagad

Perez helye nincs veszélyben, Ricciardo viszont befutó lehet az AlphaTaurinál, Albont pedig „sajnos” nem viheti haza a Red Bull.

A Red Bull két F1-es csapatának két pilótája is komoly nehézségekkel küzd az idei szezonban, így aligha meglepő, hogy a pletykaáradat beindult mindkettejük lecserélésével kapcsolatban, de azt is meg kell jegyezni, hogy igazán komoly „fenyegető” nyilatkozatok csak Nyck de Vriest illetően hangoztak el a versenyzőikkel mindig keményen bánó energiaitalosok – és különösen Helmut Marko – részéről.

marko-2023_1



A Max Verstappen által keményen megfroclizott Sergio Perezt viszont egyelőre úgy tűnik, hogy nem fenyegeti közvetlen veszély, s bár Marko kicsit neki is beszólt azzal, hogy „nincs kire lecserélni”, az osztrák véleményvezér pozitívumot is megfogalmazott vele kapcsolatban: „Az utolsó tíz körben ő volt a leggyorsabb versenyző a pályán. Hála az égnek Alonso előtt végzett, s így még növelte is az előnyét. Ez a célunk. A kvalifikáción kívül minden rendben van, azt pedig meg fogjuk oldani.”

Mivel a korábbi Red Bull-pilóta, a vb-dobogós Daniel Ricciardo gumiteszten vesz részt a csapat színeiben, sokakban felmerült, hogy az ausztrál kipróbálása akár egy esetleges versenyzőcsere előkészítése is lehet, de Christian Horner azt leszögezte, hogy nem Sergio Perez helyére keresnek új pilótát. Ami viszont De Vries helyét illeti az AlphaTaurinál, nos a holland aligha lehet nyugodt… „A jövő heti teszt után meglátjuk” – mondta Helmut Marko a Sky Deutschlandnak arról a bizonyos ülésről, majd amikor visszakérdeztek, hogy Ricciardo akár rövid távon is a holland helyére kerülhet-e, Marko sejtelmesen válaszolt: „Megnézzük a gumitesztet, aztán beszélhetünk.”

ricciardo-tsunoda

Ricciardo és Tsunoda: hamarosan csapattársak lesznek?

A nyilatkozatot az egykori F1-es pilóta, Ralf Schumacher úgy értékelte, hogy már nem maradt semmi kérdés: „Egészen biztos vagyok benne, hogy megszületett a döntés. Kár, hogy De Vries már nem lesz ott Zandvoortban, de ez Ricciardo és a csapat számára is jó, hiszen rájuk fér egy ki tapasztalat.”

Markót egyébként a hétvégén a Williamsnél ismét remeklő Alex Albonról is megkérdezték, akinek teljesítményét méltatta, majd hozzátette: „Sajnos 2025 végéig a Williamshez tartozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: