DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

„Nincs kire lecserélni” – ezért lehet biztonságban Perez?

Az időmérő mindig a gyengesége volt, de most már túl gyakran történik meg ez: Dr. Helmut Marko értékelte Sergio Perez újabb betlijét.

Újabb katasztrofális időmérőt teljesített Sergio Perez: a Brit Nagydíjon sorozatban ötödször maradt már le a Q3-ról, de ezúttal a Q2-ig sem jutott el azzal a Red Bull-lal, amellyl Max Verstappen mind az öt érintett hétvégén megszerezte a pole-pozíciót.

A mexikói pilóta próbálta megmagyarázni a történteket, de Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szokásos stílusában reagált a helyzetre:

f1-perez-redbull-silverstone



„Pereznek össze kell szednie magát az időmérőkön. Általában jó futamokat hoz, de megint szerencsés: itt könnyű lesz felzárkózni” – fogalmazott Marko a Sky Sportsnak.

„Ez mindig is az egyik gyengesége volt, de most már túl gyakran történik meg, és dolgoznia kell rajta. Mi is dolgozni fogunk rajta, mert ha az egyik pilóta a pole-ban van, a másik pedig a 16. helyen, akkor valami nincs rendben” – tette hozzá.

Perez ülésével kapcsolatban sok kérdőjel merült fel az elmúlt időszakban a harmatos teljesítménye okán, nemrég úgy tűnt, hogy az ő és Nyck de Vries helye is inog házon belül, de a mexikóival kapcsolatban kicsit azért védelmezőbb a vezetőség: Marko most is így fogalmazta meg a válaszát az ezt firtató kérdésre.

„Ő a második az egyéni pontversenyben és jó versenyeket fut, ez különbözteti meg őt Nyck de Vriestől. Jelen pillanatban nincs szükség a változtatásra. Egyúttal nincs is senki elérhető, akire lecserélhetnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: