DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Marko elbeszélget Perezzel a rajt utáni leszorításról

A Red Bill F1-es tanácsadója úgy érzi, szükségtelen volt, ami az 1-es kanyar után történt a spielbergi sprinten. Horner szerint világosak a szabályaik.

Bár Max Verstappen végül több mint 20 másodperces előnnyel nyerte a Formula-1-es Osztrák Nagydíj esős sprintfutamát – ami döbbenetes fór a 24 körös táv fényében –, az első fél kör kemény összecsapást hozott a két Red Bull-os között.

Sergio Perez agresszíven előzte pole-ból induló csapattársát az 1-es kanyar felé menet, utána viszont a holland próbált támadni jobbról a második egyenesben, a mexikói azonban szinte a fűre szorította a címvédőt. Verstappen aztán a 3-as kanyar féktávján egy szintén kemény manőverrel vette vissza a vezetést Pereztől.

f1-perez-verstappen-redbull-spielberg-sprint



A necces helyzet(ek)et a leintés után egyből megbeszélték a Red Bull-osok: Perez elmondása szerint nem látta kollégáját az első kanyar után. Amikor a történtekről kérdezték, Christian Horner csapatfőnök is ezzel támasztotta alá diplomatikusnak mondható álláspontját:

„Megbeszélték. Úgy gondolom, Checo talán nem látta Maxot a jobb oldalán” – nyilatkozta a Sky Sports F1 kameráinak. „Szerencsére nem ütköztek össze, a kettős győzelem pedig nagyszerű eredmény a csapat számára. A szabályaink igazságosak: harcolhattok keményen, de hagyjatok egymásnak helyet. Az 1-es és a 3-as kanyar rendben, a kettő között vált egy kissé pikánssá a helyzet, de Checo talán nem látta Maxot.”

 

Marko el fog beszélgetni Perezzel

Hasonló, de árnyalattal keményebb véleményt fogalmazott meg a Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko a spielbergi sprintet követően, aki nem rejtette véka alá, hogy elsősorban kinek a megmozdulásával volt problémája:

„Minden, ami az 1-es kanyar után történt, szükségtelen volt. Meg kell ezt néznünk, és el fogok erről beszélgetni Checóval. Talán nem látta Maxot” – nyilatkozta Marko az ORF-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: