DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
F1

„Visszaadtam a pozíciót” – Perez a Verstappen-esetről

Verstappen szerint hajmeresztő pillanat volt, amikor Perez a fűre szorította, a mexikói szerint nem is látta, hogy ott van a világbajnok.

Egy kör izgalom jutott az osztrák F1-es sprinten Max Verstappennek: a rajtnál megelőzte őt csapattársa, Sergio Perez, a két Red Bull-pilóta pedig ádáz küzdelmet vívott egymással a következő két kanyarban.

Előbb Verstappen szorult a fű szélére, majd ő robbant be Perez mellé, aki le is csúszott a pályáról, és elveszítette még a második helyét is. Azt végül visszaszerezte, de Verstappen lemosta a pályáról: a 24 kör végén 21 másodperc volt a holland előnye a második helyezett csapattársával szemben. 

f1-verstappen-perez-redbull-austriangp



„Jó futam volt, csak az egyes kanyar kijárata nem, abból nagy baleset lehetett volna, az nem volt szép. Beszélnünk kell erről a futam után” – mondta bele még a rádióba Verstappen, aki a futam után is ejtett erről egy-két szót.

„Az egy kicsit hajmeresztő pillanat volt. Amikor leszorítanak a fűre, az nagyon csúszik, de sikerült kontrollálni az autót, és onnantól megint futhattuk a saját versenyünket. Az első kör után már csak a gumimenedzselés volt a lényeg, tudva azt, hogy nem fog már esni az eső. Az utolsó öt körben sokkal gyorsabbak voltak a slickek, de a pozíciónk és az előnyünk miatt nem volt értelme kiállni” – tette hozzá a világbajnok.

 

Beszéltek az esetről

Perez a sima vereség után azt mondta az esetről, hogy visszaadta a pozíciót Verstappennek.

„Szerintem Max ideges volt, ahogy megérkeztünk a kettes kanyarba. De én nem is láttam őt ott, elrontottam az egyest, szóval próbáltam védekezni. Amint megláttam, hogy ott van, kinyitottam az ajtót és visszaadtam a pozíciót. De minden rendben van, beszéltünk már róla. A harc miatt végül pozíciót vesztettem Nicóval szemben is, aki az elején nagyon gyors volt, és nehéz volt visszaelőzni” – mondta a mexikói.

 

Perez megmozdulása Horner szerint is necces volt

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner világossá tette a véleményét:

„Beszéltek már az esetről azóta. Szerintem Checo nem látta ott Maxot a jobb oldalon. Szerencsére nem értek össze és hozták a kettős győzelmet a csapatnak. A szabályok világosak, lehet egymással versenyezni, de helyet kell hagyni a másiknak. Szerintem az egyes és a hármas kanyarban ez így is történt, de közte kicsit tüzesebb volt a szituáció. De talán Checo nem látta Maxot” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: