DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Marko szerint Verstappen csak az ütközés miatt volt lassabb

Nem aggódnak az energiaitalosoknál Helmut Marko szerint. Az istálló tanácsadója elmondta, előnyben voltak a gumikezelést tekintetében, Verstappen visszaesése pedig egyértelműen az ütközésnek tudható be.

Bár a péntek délutáni, valamint a szombat délelőtti időmérő edzésen is kikaptak, a sprintfutamon már egy győzelmet ünnepelhettek a Red Bull bokszában, miután Sergio Perezt intette le elsőként a kockás zászló. A korábbi különbségekkel ellentétben, ezúttal a Ferrari nem maradt el annyira a gumikezelést illetően, de az osztrák alakulat még így is jobbnak mutatkozott ebben a tekintetben.

Többek között ennek is köszönhető Perez győzelme, Max Verstappen azonban nem tudott Charles Leclerc elé kerülni. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a holland autója megsérült a George Russell ellen vívott csata során, így a címvédő tempójának visszaesése is egyértelműen ennek köszönhető a Red Bull tanácsadója szerint.



„Számítottunk erre a sebességre, de ami Maxot illeti, a felvételeken nem láttunk semmit, most viszont már látszik, hogy mi történt. A gumik is sokkal hamarabb melegedtek el, mint Checónál. Ez arra utal, hogy a kezelhetőség és az egyensúly sokkal rosszabb volt, mint korábban, az eredmény viszont bizakodóvá tehet minket holnapra. Ez azt jelenti, hogy a versenytempót illetően jobbak vagyunk” – mondta el az ORF-nek Helmut Marko.

A szakember kitért természetesen a Ferrari tempójára is, mivel az olaszok egyértelműen előrébb léptek, ráadásul Leclerc vasárnap is a pole-pozícióból várhatja a futamot.

„Egyszerűen tény, hogy sokkal jobbak vagyunk a versenyen, mint a kvalifikáción, a versenytáv pedig hosszabb lesz holnap, ami mellettünk szól. Új közepeseken indulhatunk, a Ferrarinál pedig nem lesz tartalék, ha mondjuk jön a biztonsági autó. A gumikat tekintve tehát jobb helyzetben lehetünk” – vélekedett így Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: