DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tisztább lett a kép a Mercedesnél, de így is „meg kell mászniuk egy hegyet”

Sokkal biztatóbban alakult az F1-es teszt zárónapja, mint az előző, George Russell és Lewis Hamilton azonban tudja: még rengeteg munka vár rájuk.

Bár a pattogástól szemlátomást megszabadult a Mercedes, mégis ugyanolyan hullámvasútszerűen indult a 2023-as éve a csapatnak a bahreini teszten, mint amilyen az egész előző idény volt számukra. Csütörtökön bizakodva kezdtek, pénteken azonban többféle problémával szembesültek, szombaton viszont már újra pozitívan zárták a napot, köszönhetően a gondmentes körözésnek és Lewis Hamilton második helyet érő idejének. Meg persze az előző napi, éjszakába nyúló elemzésnek és munkának – legalábbis Andrew Shovlin vezető pályamérnök szerint:

„Elég szép munkát végeztünk az éjszaka folyamán azzal, hogy találtunk némi finomhangolást az autóspecifikációhoz és megleltük az irányt a beállításokkal” – fogalmazott a szakember a Mercedes szombati közleményében. „Tényleg úgy fest, hogy fejlődtünk: mindkét pilóta úgy érezte, hogy sokkal jobb volt ma az autó változatos körülmények között, és az egyensúly is közelebb került ahhoz, amire szükségük van egy körön és a hosszabb etapokon egyaránt.”

f1-russell-mercedes-bahrein-teszt-day3



„Nyilvánvaló, hogy még dolgoznunk kell az autó tempóján, de a mai nap egy sokkal egységesebb képet adott arról, hova kell koncentrálnunk az erőinket. Átnézzük a jövő hétvége előtt a gyűjtött adatokat azzal a céllal, hogy még több köridőt sajtoljunk ki az autóból.”

 

Russell bizakodó, Hamilton előtt hegy tornyosul

A délelőtt köröző George Russell pozitívabban értékelt, mint 24 órával korábban: „Sokkal biztatóbb napunk volt ma. Tettünk egy lépést előre és javultunk a tegnap tapasztalt problémák terén. Hiszem, hogy javítottunk az autón a teszt során és sokkal jobban a megfelelő működési tartományba tudtuk hozni a W14-est. Még mindig rengeteg munka vár ránk, de jobb formában vagyunk a jövő hétre fordulva, és még többet fogunk kihozni magunkból.”

Eközben a csapattárs Hamilton még nap közben arról beszélt, hogy néhány gondjuk megmaradt tavalyról, s a nap végén is utalást tett arra, hogy bőven vannak még problémáik, amiket le kell küzdeniük a W14-essel:

„Érdekes néhány napon vagyunk túl itt Bahreinben. Sok mindent felfedeztünk. Ami leginkább lenyűgöz, hogy ez már a tizenegyedik évem a csapatnál, és mégis mindenki ugyanazzal a mentalitással dolgozik keményen. Senki sem dől hátra elégedetten. Észleltük, hogy van előttünk egy hegy, amit meg kell másznunk, mégsem zajongott senki. Mindenki a fejét leszegve dolgozott tovább. Összességében rendben volt a megbízhatóságunk: tegnap volt ugyan egy leállásunk, de általánosságban véve jó volt.”

„Még nem tartunk ott, ahol akarunk, de ez egy jó kiindulási alap. Nem tudjuk, hol leszünk jövő hétvégén, de pozitívak maradunk és tovább nyomjuk a maximumon” – zárta gondolatait a hétszeres világbajnok pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: