DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Elhagyná-e Norris a McLarent a Mercedesért?

Többen is úgy látják, hogy siker hiányában a brit könnyen a Mercedesnél köthet ki. A McLaren vezérigazgatója azonban bízik a közösen felépített tervben.

Lando Norris ötödik évét kezdi meg a wokingi istállónál 2023-ban, azonban eddig nem tudott győzni a történelmi alakulattal. A vele együtt bemutatkozó George Russell, és első csapattársa, Carlos Sainz is tavaly szerezte meg a hőn áhított sikert. Mindemellett a McLaren utóbbi években megszerzett egyetlen elsőségét sem ő, hanem Daniel Ricciardo szállította a 2021-es monzai futamról.

Sokan úgy gondolják, ha nem érkeznek az eredmények, a brit elgondolkodhat a távozásról, egyesek a Ferrarit, mások a Mercedest látják befutóként. Utóbbi csoporthoz tartozik a korábbi Formula-1-es pilóta, Karun Chandhok is, aki az Autosportnak adott interjújában pedzegette, hogy hova távozhat a már tapasztalt, de még mindig fiatal versenyző.



„A lehetőségei között szerepel, hogy a Mercedeshez menjen, amikor Lewis Hamilton abbahagyja, mert George nem megy sehova” – mondta az indiai, aki a Red Bullt és a Ferrarit is kizárta, mint opciót. Szerinte Norris maradhat a McLarennél, amíg a hétszeres világbajnok visszavonul, azonban ez akár az idei év végén is megtörténhet, és akkor Chandhok szerint „Lando az első számú lehetőség”.

Brown: Együtt akarunk világbajnokok lenni

A McLaren vezérigazgatója nem törődik a spekulációkkal, kitart amellett, hogy a csapat és a brit pilóta továbbra is közösen akar az élre törni: „A nap végén ő is világbajnokságot akar nyerni, és ezen az úton együtt vagyunk. Tudom, hogy van némi híresztelés körülötte, de ő tudja, hogy mi a terv” – kezdte a Sky Sportsnak adott interjúját az amerikai.

„Természetesen mindannyian szeretnénk futamokat nyerni és a bajnoki címekért versenyezni a nem túl távoli jövőben. Szóval amíg ezt el tudjuk érni, addig biztos vagyok benne, hogy még sokáig együtt fogunk versenyezni. Úgy vélem, hogy be akarjuk fejezni a megkezdett történetet, amely a Formula-1-be velünk való bejutást és a világbajnoki győzelmet is lefedi. Még van időnk” – zárta gondolatait Brown, aki a 2025-ös szezont jelölte meg végső dátumként a sikerre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: