DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Megérdemelném, hogy a győzelmekért harcoljak

A McLaren fiatal F1-es pilótája úgy érzi, képes lenne ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint a nagycsapatoknál szereplő kortársai.

Lando Norris már az ötödik szezonjára készül a Formula-1-ben a McLarennel, ám a futamgyőzelem továbbra is várat magára az ifjú britnél, aki pole-pozíciót és több dobogós helyezést már szerzett a wokingiakkal. Mindeközben a vele együtt debütáló George Russell már a Mercedesnél, a hozzá hasonló korosztályt képviselő Charles Leclerc pedig a Ferrarival harcol elsőségekért, míg volt csapattársa, Carlos Sainz ugyancsak a vörösökhöz igazolt és velük szerezte meg első diadalát tavaly.

f1-norris-mclaren-ferrari-2022



Érthető, hogy Norris nem örül annak, hogy kortársai és versenytársai már előkelőbb pozíciókért harcolhatnak: nem véletlen, hogy nemrég arról beszélt, hogy a McLarennek a Ferrariról kellene példát vennie a Scuderia 2022-es előrelépése kapcsán. A fiatal pilóta azt is elmondta, hogy szerinte képes lenne ő is az élmezőnyben harcolni:

„Bárcsak ott lehetnék velük. Természetesen azt kívánom, bárcsak részese lehetnék én is ennek a csatának” – fogalmazott Norris a Motorsport.com hasábjain. „Úgy érzem, megérdemelném, hogy részese legyek annak a harcnak. Úgy érzem, képes is leszek rá, és úgy gondolom, nagyszerű csaták lesznek. De egyszerűen jelenleg még nem vagyok ebben a helyzetben… Képes leszek versenyezni velük a jövőben, és képes leszek arra, amit ők csinálnak.”

Kérdéses, hogy Norrisnak mennyire hamar teljesülhet a kívánsága: Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy 2024-ben már szeretnének előrelépni, 2025-től pedig nincs kifogás – márpedig éppen addig az évig rendelkezik velük szerződéssel a brit versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: