DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc a Mercedesnél, Norris a Ferrarinál köthet ki – véli a veterán F1-es újságíró

Peter Windsor szerint Lewis Hamilton közelgő visszavonulása lavinát indíthat el a pilótapiacon, amiben Charles Leclerc és Lando Norris is érintett lehet.

Újabb érdekes gondolatmenetet osztott meg saját Twitch-csatornáján a neves F1-es újságíró, Peter Windsor. Az F1-es ügyekben a ‘70-es évek óta járatos szakértő Sebastian Vettel karrierjéről, valamint Mattia Binotto rossz döntéseiről is határozott véleményt formált, elemzéséből pedig természetesen nem maradhatott ki Lewis Hamilton közelgő visszavonulása sem. A brit szakember szerint a hétszeres világbajnok távozása jelentősen felforgatja majd a pilótapiacot, a 38 éves szupersztár búcsúja ugyanis csak az első dominó lehet a sorban. 

„Véleményem szerint Toto Wolff megpróbálja majd Charles Leclerc-t megszerezni. Leclerc és George Russell párosa valószínűleg káoszt okozna, de ha Toto korábban felkészült Russell előléptetésére Hamilton mellé, akkor Leclerc érkezése sem érintené őt érzékenyen. Játszunk el a gondolattal, hogy Leclerc lesz Hamilton utódja a Mercedesnél: mit tenne ebben az esetben a Ferrari? Szerintem mindent bevetnének Norris megszerzéséért, Landónak pedig akkor már nehezére esne nemet mondania. A szerződéses állapotokat most hagyjuk figyelmen kívül, azon a szinten ugyanis már megengedhető, hogy pénzzel simítsák el az efféle kérdéseket. Azt hiszem, Landónak minden esélye megvan a ferraris ülésre, ha Leclerc távozik. Valószínűleg morfondírozni fog a jövőn, de szüksége lesz Lewis bejelentésére is ahhoz, hogy tervezhessen” – magyarázta Windsor.



„Vajon Zak Brown az útjába állna? Lando joggal róhatja fel Zaknek, ha Piastri leigazolásával valami rosszul sülne el, mert nem ő akarta ezt, Daniellel az oldalán pedig minden rendben ment. Ebben az esetben pedig valószínűleg távozna” – folytatta a brit. A tapasztalt újságíró gondolatmenete különösen annak fényében hangzik érdekesen, hogy Norris az utóbbi napokban több negatív hangvételű kijelentést is tett, miközben állítása szerint képességeit tekintve már most győzelmekért harcolhatna, erre azonban jelenleg a McLaren színeiben nincs esélye…

 

A Ferrari jobb opció a Red Bullnál

A 70 éves Windsor azonban nem csupán a Ferrarinál lát lehetőséget Norris számára, Sergio Perez pályafutásának végeztével ugyanis a Red Bullnál is felszabadulhat egy hely, ugyanakkor Max Verstappen jelenléte nem sok jóval kecsegtet. „Lando szempontjából ez egy nehéz helyzet, mert egy Ferrari-ülés minden bizonnyal sokkal vonzóbb lenne, mint Max csapattársának lenni. Lando így kizárólag két helyre mehet: a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez. Maxhoz akkor sem lenne érdemes csatlakoznia, ha ajánlatot kapna tőlük. A Ferrari hatalmas lehetőség lenne számára. Valószínűleg Pierre Gasly is hasonlóképp gondolkodik: szeretne a megfelelő pozícióba kerülni, ha a Ferrarinál lehetőség adódna” – zárta kétségkívül fondorlatos  eszmefuttatását Windsor. Norris szerződése 2025-ig köti őt Wokingba, így adott esetben a 2026-ban érkező (és Andreas Seidlt megszerző) Audi sem tűnik elképzelhetetlen úticélnak a fiatal brit tehetség számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: