DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Minden remek” – Verstappen az RB19-esről

Először vezethette egy filmes nap keretében a regnáló F1-es világbajnok az idei autóját: a holland pozitívan értékelte az első benyomásokat.

Pénteken két 2023-as Formula-1-es autó is pályára gurult: előbb az Alfa Romeo járatta be a maga versenygépét Spanyolországban, majd a Red Bull is munkához látott Silverstone-ban. Ám míg előbbi istálló egy viszonylag jó felvételt osztott meg a C43-as első métereiről, amiből egy-két következtetést már le lehetett vonni, az energiaitalosok szemlátomást tovább folytatják a titkolózást azok után, hogy a múlt heti bemutatón sem az igazi RB19-esről rántották le a leplet.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) által megosztott bejegyzés

 

A bikák ugyanis csak két igen rövid felvételt tettek közzé a filmforgatási napjukról: az egyiket már meg is mutattuk, amelyen az egyenesben száguld el a nehezen kivehető új Red Bull, a másikon pedig a bokszba áll ki épp az azt vezető pilóta, a kamera fókusza viszont az autó felé sétáló csapatfőnökön, Christian Horneren van.

Persze mivel 2023-at írunk, elkerülhetetlen volt, hogy készüljön rajongói felvétel is az RB19-es első köreiről, ám ezeket is eléggé messziről rögzítették, így a konstrukció részletei ezen sem igazán kivehetők:

 

Mindenesetre a kétszeres címvédő, Max Verstappen a nap végén pozitívan értékelte a tapasztalatait az autó vezetése után: „Nemrég vezettem első alkalommal az RB19-est” – fogalmazott a holland a csapat videójában. „Természetesen ez csak egy filmforgatási nap volt, de úgy gondolom, az első benyomások jók. Minden remekül és igazán simán működött, és pontosan ezt is akarjuk kapni egy ilyen naptól. Most pedig már természetesen izgatott vagyok, hogy mehessünk Bahreinbe.”

A következő napokban várhatóan több másik F1-es istálló is bejáratja új versenygépét, mielőtt a február 23-tól 25-ig esedékes tesztre utaznának: a Haas például elvileg már ma munkához lát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: