DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff beszól, nem eladó az F1, az FIA közbelép: a szombati F1-es hírek

Egy csokorba gyűjtöttük a nap összes fontos F1-es hírét, hogy ne maradjatok le semmiről.

A nap talán legérdekesebb mondatát Toto Wolff ejtette el. A Mercedes csapatvezetője a Timesnak adott interjút, és a sok témát érintő beszélgetés során megkapta a kérdést, hogy vajon miért foglalkozik vele ennyit Christian Horner, milyen a kapcsolatuk egymással? „Ott élek a fejében bérleti díj nélkül. A srác a megszállottam. Minden egyes másodperc, amit azzal töltök, hogy Hornerről beszélek, elvesztegetett idő” – mondta erre Wolff.

f1-wolff-mercedes



A megemlített Horner a Red Bull brazíliai incidenséről beszélt, amikor elharapództak az indulatok Max Verstappen és Sergio Perez között. A csapatfőnök beismerte, hogy hibát követtek el: előzetesen senki nem számított az interlagosi eseményekhez hasonló forgatókönyvre. Nyilatkozata itt olvasható!

Ha már beismerés, folytassuk Sebastian Vettelével. A négyszeres világbajnok saját bevallása szerint „elbukott” a Ferrarinál, amit hosszú ideig tartott megemésztenie. Ma azonban már büszkén és boldogan gondol vissza a 2015 és 2020 közötti időszakra. Az erről mondott értékelése bővebben itt olvasható!

Szintén a nap érdekes híre, hogy a Bloomberg szerint 20 milliárd dollár feletti ajánlattal kereste meg a Liberty Mediát Szaúd-Arábia befektetési alapja, a PIF: a szaúdiak szerették volna megszerezni az egész F1-et, ám az amerikai tulajdonos végül nemet mondott az üzletre.

f1-saudiarabia-aramco

Az amerikai F3-as bajnokság versenyigazgatója, Scott Goodyear arról beszélt egy interjúban, hogy az FIA meggátolta Colton Herta F1-be érkezését. Mint mondta, a szuperlicenszhez szükséges pontok miatt kereste őt meg a pilóta apja, ők meg is adták az engedélyt arra, hogy náluk versenyezzen a cél érdekében Herta, de az FIA közbelépett, és nem adta meg a zöld jelzést. Így Herta nem kerülhetett be az F1-be, az AlphaTauri pedig Nyck de Vriest igazolta le.

Ha már szóba került az AlphaTauri, ide kapcsolható az is, hogy Franzt Tost csapatfőnök szerint nagyon le akarták igazolni Mick Schumachert, mret ő nagyon sokra tartja őt, de tavaly politikai okokból nem jött létre a megállapodás. 

f1-schumache-mercedes-wolff

Hosszabb interjúban mesélt jelenlegi feladatairól és jövőbeli terveiről Felipe Massa, aki többek között a Formula-E-ről is elmondta véleményét. A brazil szerint a sorozat túl bonyolult és unalmas is a Formula-1-hez képest. Nyilatkozata itt olvasható!

Még mindig a 2022-es eseményekkel foglalkozik Günther Steiner: a Haas csapatfőnöke továbbra sem tudja megemészteni, hogy több alkalommal is fekete-narancs zászlót kaptak a futamok során, és ezzel értékes pontokat veszítettek. Az FIA részéről bejelentett változásokról is úgy véli, még bőven lenne tennivaló.

A végére pedig egy F1-en kívüli hír: a MotoGP-ben másodikként rántották le a leplet a Gresini gépeiről, amellyel a márkát váltó Alex Marquez és a második idényére készülő Fabio di Giannantonio fog versenyezni. Részletek itt olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: