DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Még több vörös: itt a Gresini Ducati

Másodikként rántották le a leplet a Gresini gépeiről, amellyel a márkát váltó Alex Marquez és a második idényére készülő Fabio di Giannantonio fog versenyezni.

Néhány nappal az elsőként érkezett Monster Yamaha után a Gresini Ducati tartotta meg a maga MotoGP-s csapatbemutatóját. A tavaly Enea Bastianinivel négy nagydíjgyőzelmet és egy vb-bronzérmet szerző alakulat részben új felállással vág neki 2023-nak, hiszen az olaszt elvitte a bolognaiak gyári csapata, így a helyére az LCR Hondától érkező Alex Marquezt igazolták, míg a másik motoron a tavaly újoncként a mugellói pole-on kívül nem sokat villantó Fabio di Giannantoniót láthatjuk.

motogp-gresini-ducati-2023-1



A Cerviában tartott eseményen természetesen velük együtt mutatták be a 2023-as motordizájnt. A színvilág nem változott: továbbra is a Hyundai-festésre hajazó kékesszürke és a piros a domináns, az arányok és az elhelyezés ellenben némileg változott az előző évhez képest, a vörös főleg a motor hátulján és a versenyzők overallján jutott főbb szerephez, erősítve a Ducatival való kapcsolatot. Marquez és Di Giannantonio egyébként egyaránt előző évi specifikációjú Desmosedicivel fog versenyezni idén.

motogp-gresini-ducati-2023-2_1

Az eseményen a Moto2-es és a MotoE-csapat is jelen volt: előbbi kategóriában Filip Salac és Jeremy Alcoba, utóbbiban pedig – ahol idén már szintén Ducatikkal versenyez a mezőny – Matteo Ferrari és Alessio Finello képviseli majd a Gresinit.

motogp-gresini-ducati-2023-3

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: