DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Horner a megszállottam” – Wolff nem akar a riválisról beszélni

Toto Wolff szerint ő ingyen él ott Christian Horner fejében: úgy fest, hogy a két csapatfőnök háborúja folytatódhat 2023-ban is.

A brit The Timesnak adott interjút Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője, és a beszélgetés során megkérdezték Christian Hornerről, illetve a vele való kapcsolatáról. A két nagyágyú kemény csörtéket folytatott egymással az elmúlt évek során, és mivel 2011 óta minden évben egyikük nyert világbajnoki címet csapatfőnökként, így nem túlzás azt állítani, hogy ők számítanak a munka szupersztárjának.

Kapcsolatuk különösen az elmúlt két szezonban élzeődött ki. 2021-es egymásnak feszülésük során kőkemény oda-vissza mondogatás zajlott közöttük az egész idény során, és bár Wolff többször is próbálta hűteni a kedélyeket (több ponton is jelezte, hogy ideje lenne lehiggadni, és nem szítani az indulatot a szurkolókban, mert ők is felelősek ezért), ez nem igazán sikerült.

f1-wolff-horner



Horner 2022-ben is rendszeresen foglalkozott vele és a Mercedesszel, szinte többször, mint a Ferrarival és Mattia Binottóval, dacára annak, hogy a Red Bull már a maranellóiak ellen csatázott a világbajnokságban. Erre reagált most Wolff:

„Ott élek a fejében bérleti díj nélkül. A srác a megszállottam. Minden egyes másodperc, amit azzal töltök, hogy Hornerről beszélek, elvesztegetett idő” – mondta némileg váratlanul a Timesnak. 

Ezzel pedig alighanem megágyazott a 2023-as szócsatájuknak...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: