DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hét nagydíjon lehet ott Ricciardo 2023-ban

A Red Bull harmadik versenyzője csak a hétvégék töredékén lesz jelen személyesen – az ausztrál nem akarta a teljes szezont vállalni. Elmondta, valóban tárgyalt a Mercedesszel, de az egyeztetés megrekedt.

A Red Bull hangsúlyozta, Daniel Ricciardo új, harmadik versenyző státusza nem egyezik meg a tartalékpilóta pozícióval: utóbbi szerepkört Liam Lawson látja el a 2023-as szezonban, az ausztrál, aki 2014 és 2018 között hét versenyt nyert a csapat színeiben, elsősorban egyfajta reklámarca lesz az istállónak. Várhatóan körülbelül hét nagydíjon lesz ott, ezeken a versenyeken számíthat beugrására a Red Bull – írja a The Race.

„Nyilván előadtam az elképzeléseim a csapatnak, és azt mondtam, hogy ha 24 versenyre el akarnak cipelni, az nem fog működni, hiszen ennyi erővel versenyezhetnék is” – beszélt ugyanerről az In The Fast Lane podcastben Ricciardo. „Nem is beszéltünk soha arról, hogy minden versenyre elmennék és ott álldogálnék a garázs végében. Egyértelmű volt, hogy nem az a tartalékpilóta vagyok, aki 12 éve voltam, a mostani tapasztalat nélkül.”



„Ott leszek pár futamon, talán hat-nyolcon, remélhetőleg nyolcnál nem többön. Valahol itt jelöltem ki a határt. Ehhez jön a szimulátoros munka és nyilván a marketingtevékenység. Tudjuk, hogy a Formula-1-ben így megy. Ez a platform óriási, így a nevem is a köztudatban marad, és a Red Bull is hasznát veszi egy ilyen jóképű cicusnak, mint én” – tette hozzá tréfálkozva az ausztrál.

Ricciardo és a Mercedes egyeztetése megszakadt

Az ausztrál szintén ebben a podcastben – amely az Ausztrál Nagydíj saját műsora – ismerte el, a szóbeszédnek megfelelően valóban egyeztetett a Mercedesszel egy hasonló pozícióról. Sokáig arról szóltak a sajtóhírek, a McLarentől távozó versenyző Lewis Hamilton és George Russell mellett lehet tartalék, a Red Bull mint opció csak a bejelentés előtti hetekben merült fel.

„Ugyancsak beszéltem a Mercedesszel, és méltányoltam az érdeklődésüket, hiszen lett volna kedvem a dologhoz. Aztán, mondjuk úgy, hogy kicsit megakadt, ezt követően pedig a Red Bull-os téma kezdett egyre logikusabbá válni és egyre inkább testet ölteni. Egy részemben benne volt, hogy amikor még a Red Bull-lal versenyeztem, mindig a Mercedes volt az a bizonyos csapat, akik folyamatosan domináltak és akiket figyelni kellett. Volt velük párbeszéd annak idején, jó volt, hogy most ismét sor került rá. És szintén jó érzés volt, hogy több csapat is értékel olyan évek után, amilyenek mögöttem vannak” – beszélt a Mercedes-szálról Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: