DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Piastri, Alonso és Gasly is debütált új csapatával

Megkezdődött a szezonzárót követő teszt Abu Dhabiban, ahol először ülhettek új alakulatok autóiba az istállót váltó, valamint a 2023-ban bemutatkozó versenyzők – hoztunk néhány fotót és videót.

Amellett, hogy a Pirelli végleges(nek szánt) 2023-as keverékeit tesztelik a csapatok Abu Dhabiban, a keddi nap fő érdekessége természetesen az Abu Dhabiban, hogy több pilóta is most vezetheti először új csapata versenygépeit. Így van ezzel például az Aston Martinhoz igazoló Fernando Alonso is, aki az Alpine-nal év végéig érvényes szerződése értelmében csak fekete overallban, álcafestésű sisakban és teljes szponzormentes autóban kezdhette meg a munkát. Mivel Nyck de Vriest is még csak kölcsönadta a Mercedes az AlphaTaurinak a tesztre, a csapat róla sem fog hivatalos médiaanyagot kiadni, de természetesen a helyszínen tartózkodó tudósítók révén már láthattunk fotót mindkettejükről:

 

Egyszerűbb a helyzet a McLarennél, ahol hosszú hónapok után végre papaja színekbe öltözött a jövőre debütáló Oscar Piastri:

 

A jelek szerint a Red Bull nem kötötte meg egyáltalán az Alpine kezét, a franciák ugyanis videót is közzétettek arról, ahogy Pierre Gasly pályára gurul az autójukkal kedd reggel:

 

A Haasnál ugyancsak már pályára gurult a teszt első órájában (itthoni idő szerint reggel 6-tól délután 15 óráig tart a munka Abu Dhabiban) a visszatérő Nico Hülkenberg:

 

A teszten mutatkozik még be a hétfőn bejelentett Logan Sargeant is a Williamsnél, valamint a hivatalos versenyzők mellett lehetőséget kap még néhány fiatal tehetség is. Az egyetlen, aki konkrétan először ülhet Formula-1-es autóba, Frederik Vesti lesz a Mercedesnél. A teljes felállás itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: