DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Döbbenet és mérföldkő Brazíliában, Michelisz-dobogó Bahreinben – ez történt pénteken

Magnussen a szavakat sem találta, Steiner szerint nem a szerencsén múlt, Verstappen elfékezte magát, Russell támadná a világbajnokot, Leclerc gúnyos megjegyzést tett a Ferrarira.

A sprintformátum miatt magyar idő szerint péntek este rendezték a Sao Pauló-i Nagydíj időmérő edzését, ezen pedig döbbenetes meglepetés született: a trükkös körülmények között Kevin Magnussen megszerezte saját maga és a Haas első F1-es pole-pozícióját. A fordulatos, és vaskos meglepetéssel záruló kvalifikáció eseményei itt olvashatók vissza, a csapat ünneplése pedig itt tekinthető meg!

Magnussen alig találta a szavakat az autóból kiszállva, de azt megígérte, hogy a szombati sprinten támadni fog, nem adja magát majd olcsón, míg csapatfőnöke, Günther Steiner szerint ez a bravúr nem a szerencsén, hanem a jó stratégián, a jó időzítésen, valamint Magnussen jól összerakott körén múlt. A dán nyilatkozata itt, Steineré pedig itt olvasható!

maxresdefault_6



Utóbbival nem értett viszont egyet a második rajtkockát megszerző Max Verstappen, aki szerint igenis a szerencse döntötte el a Q3-at. Egyúttal azt is elárulta, hogy ő maga hibázott az utolsó körén, ezen úszott el számára a pole-pozíció lehetősége.

A harmadik helyet az a George Russell szerezte meg, aki az egész káoszt előidézte azzal, hogy hibázott: lecsúszott az útról a Mercedesszel, emiatt jött a piros zászló, és emiatt nem tudtak már javítani a többiek még az eső leszakadása előtt. Russell elégedett a pozíciójával, az autónak nincs baja, és úgy érzi, hogy támadhatja majd Verstappent.

A Ferrari viszont megint hibázott, Charles Leclerc-t valamiért intermediate gumikon küldte ki a csapat a Q3-ban, így a monacói pilóta utolsó lett ebben az etapban. Leclerc gúnyosan meg is jegyezte, hogy ezt aztán jól megcsinálták az olaszok, a kvalifikáció után pedig arról beszélt, hogy extrém csalódott a dolgok alakulása miatt. Damon Hill, 1996 F1-es világbajnoka viszont megpendítette, hogy a sorozatos rossz döntésekért talán maga Leclerc is felelős: nem elég határozott és bátor.

Még a nap korábbi részében jött a hír, hogy bár az F1 már kiadta a 2024-es versenynaptárat, egyáltalán nem biztos, hogy tényleg visszatér a Kínai Nagydíj. A koronavírus még mindig bonyolíthatja a dolgokat az országban, amely a járvány megjelenése óta nem tudott nagydíjat rendezni.

A Mercedes közben megvált egy szponzorától: a héten derült ki, hogy az FTX több milliárd dolláros adósságot halmozott fel, továbbá állítólagos visszaélések miatt az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) is vizsgálatot indított ellenük.

De nemcsak az F1-es hétvége kezdődött el, hanem zajlik a WTCR bahreini fordulója is, amelyen magyar sikernek örülhettünk pénteken: Michelisz Norbert az idei első dobogós eredményét jegyezte.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: