DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Egy vezér nem ilyen” – Leclerc is felelős a Ferrari rossz döntéseiért?

Gúnyos megjegyzés, csalódottság, kritika: Leclerc-nek ismét nehéz napja volt, de lehet, hogy az ő bátortalansága is hozzájárul ahhoz, hogy ennyi rossz döntést hoz a Ferrari.

Csak a tizedik helyről rajtolhat a szombati F1-es sprinten Charles Leclerc: akár a pole-ért is harcolhatott volna a monacói, de a Ferrari intermediate gumikon küldte ki pilótáját a Q3-ban, amellyel így esélye sem volt érdemi kört produkálni, majd későn hívták őt vissza a bokszba, így tökéletesen elbaltázták ezt a kvalifikációt. Leclerc csalódottan kérte számon a csapatot az újabb, idén már nagyon sokadik melléfogás után, és a gúnyos „ez szép volt, srácok” megjegyzéssel fejezte ki a véleményét. 

-00122047_143



Az időmérő után sem volt túl jó hangulatban:

„Némi esőre számítottunk, ami sosem érkezett meg. Beszélni fogok a csapattal, hogy megértsem, mit csinálhatunk jobban ilyen körülmények között, de extrém csalódott vagyok, mert a tempónk megvolt. Mostantól nyilván mindent jól kell csinálnunk a hétvége hátralévő részében. Elfogadtam a döntést, hogy az intereken megyek ki, aztán vártam az esőt, ami sosem jött meg” – mondta Leclerc.

 

Nincs vezér a Ferrarinál

Az érthetetlen döntés(ek) után a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Damon Hill is elővette a Ferrarit, de Leclerc-t sem hagyta szó nélkül – szerinte egyszerűen nincs vezére ennek a csapatnak.

„Az alapvető dolgokat egyszerűen jól kell csinálniuk. Mi megy a Ferrarinál és ki fogja vállalni a felelősséget ezért a helyzetért? Mert ez megy egész évben” – mondta Hill.

„Ez nagyon bosszantó, mert látható, hogy megvan bennük a potenciál, és Charles is kritizálja a csapatot a rádióban, hogy ez szép volt srácok, de neki is vállalnia kell valamennyi felelősséget. Talán nem engedik neki, hogy ezt csinálja, talán nincs meg a bátorsága ahhoz, hogy magától vállalja fel ezeket. Mármint: el tudjuk képzelni ugyanezt Max Verstappennél? Az ő személyisége olyan, hogy magára irányítja a figyelmet, és szerintem ez kell ahhoz, hogy valaki egy csapat vezére lehessen.”

-00122047_284

Leclerc is felelős a Ferrari hibáiért?
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: