DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A mázlis Russell már Verstappen legyőzését tervezi

George Russell piros zászlót eredményező Q3-as kicsúszásával Kevin Magnussen mellett ő maga is jól járt: hiába ragadt a kavicságyban, harmadik rajthelyről indulhat a szombati sprinten Brazíliában.

Másodpercekkel azután, hogy első Q3-as gyorskörével a harmadik pozícióba ugrott, George Russell ráhajtott a fehér vonalra, irányítást vesztve a bukótérbe csúszott, majd az átázott kavicságyba szorult. Időmérője itt véget ért – de mint kiderült, érdemben mindenki más számára is, hiszen hiába indították újra a kvalifikációt, az erősödő eső miatt pályára hajtani sem volt érdemes. Russell így a pillanatnyinak tűnő helyezést megtartva a harmadik rajtkockából kezdi a szombati sprintfutamot, Kevin Magnussen és Max Verstappen mögül.



„Először is, örülök, hogy harmadikként végeztem, és gratulálok Kevinnek. Elképesztő munkát végzett ő és a Haas, igazán megérdemlik a belefektetett erőfeszítéseikért” – nyilatkozta az időmérőt követően Russell, elhallgatva saját szerepét az amerikai csapat sikerében. „Erről szól a Formula-1, hogy néha ehhez hasonló őrült eredmények születnek.”

„Nem feltétlenül a harmadik helyen akartunk lenni, mégis nagyon jó kezdő pozíció a holnapi sprintre. Úgy gondolom, ez a legjobb esélyünk, hogy Max és a Red Bull előtt végezzünk, már ha vegyes körülmények lesznek. Készen állunk két erős futamra” – fogalmazott a brit.

„Még a fejtámasz is eltört, annyira nekiütődött a sisakon, elég kellemetlen tapasztalat volt” – tette hozzá a balesetet részletezve. „360 fokban meg akartam fordulni, de a hátsó gumik a sóderban voltak, így talán nem ez volt életem legbölcsebb döntése. Nem sérült az autó, de sok kavics került bele, ezért darabokra kell szedni éjszaka, hogy mindet el tudjuk távolítani. Azonban rendben kell lennie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: