DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Az elfékezés a pole-pozíciómba került

Max Verstappen Q3-as ideje csak a második helyre volt elég a brazíliai időmérőn az F1-es karrierje első pole-pozícióját szerző Kevin Magnussen mögött, a holland mégis elégedett az első soros eredménnyel.

A félig esős, félig száraz körülmények közt zajló időmérő hatalmas izgalmakat hozott Brazíliában. A Q3 elején még száraz gumikon próbálkozhattak a versenyzők, az első körök után pedig meglepetésre a Haas dánja, Kevin Magnussen állt az élre. A George Russell kicsúszását követő piros zászló alatt erősödött az eső intenzitása, így újabb gyorskörök teljesítésére már nem volt lehetősége a mezőnynek.

„Tudtuk, hogy az az egy kör lesz a döntő a közelgő eső miatt. Azt hiszem, a negyedik-ötödik helyen mentem ki a pályára, a nyolcas kanyart pedig elfékeztem, ami végül a pole-pozíciómba került. Mégis, ha összességében nézzük, jó helyről várjuk a holnapot. Ilyen körülmények között bármi megtörténhet, és a mezőny elejében vagyunk, ami a legfontosabb” – nyilatkozta az időmérő után a világbajnok.



„Nehezek voltak a körülmények, ilyenkor meg kell találnod a határaidat. El kellett kerülnünk a nagyobb hibákat és nyugodtnak kellett maradnunk a Q1-ben és a Q2-ben, nehogy kiesés legyen a vége. A Q3 már sokkal inkább a szerencsén múlott, de az első sor így is meglett.”

Arra a kérdésre, hogy a bebiztosított konstruktőri és egyéni bajnoki címek miatt Verstappen másképp tekint-e az előtte álló sprintfutamra, a Red Bull pilótája határozottan kijelentette: „Mindig megpróbálom élvezni, de a hozzáállásomnak nem szabad megváltoznia. Meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek holnap. A kiszámíthatatlan időjárás pedig mindig különlegessé teszi Interlagost.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: