DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner szerint ez nem szerencse volt, megérdemli a Haas és Magnussen is

Nem a szerencsén, hanem a jó taktikán és a jó teljesítményen múlt Kevin Magnussen döbbenetes pole-pozíciója a csapatfőnök szerint. Az istálló és a pilóta is megérdemli ezt a sikert.

Érthetően örömittasan nyilatkozott Kevin Magnussen egészen elképesztő pole-pozíciója után a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner: őt is elöntötték az érzelmek, ahogy természetesen a vele együtt ünneplő, interlagosi hőssé váló pilótáját is.

„Ez egy olyan dolog, amiről még álmodni sem merünk. Az egész csapat kőkeményen próbálkozik hét éve, és a körülmények most lehetővé tették, hogy összehozuk mindezt” – mondta Steiner azonnal az időmérőt követően.

 

Nem szerencse

„Ez nem szerencse volt, ez egy jól megérdemelt eredmény a pilóta és a csapat számára. Kevin a megfelelő gumin volt kint a megfelelő időben, és megcsinálta azt a kört, amit és amikor kellett. Elsőként ment ki, mondhatjuk, hogy előnyben volt, de ez ugyanúgy hátránynak is számított, hiszen magának kellett letapogatnia a pályát. Kevin nagyon sokat érdemel. Az egész csapat megérdemli ezt, ő pedig a csapat tagja. Mindig keményen dolgozunk, sosem adjuk fel, és folytatjuk a harcot” – tette hozzá Steiner.



steiner-f1-haas-brazilgp

Az első F1-es pole: az őszinte öröm pillanatai
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: