DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

Horner nem válaszolt a Gaslyt és De Vriest érintő kérdésekre

Annak ellenére, hogy sajtóértesülések szerint Gasly az Alpine-nál, De Vries pedig az AlphaTaurinál fog kikötni, a Red Bull csapatfőnöke nem volt hajlandó említést tenni a fennálló helyzetről.

Pierre Gaslyt ugyan szerződés köti a 2023-as szezonra jelenlegi csapatához, azonban az Alpine számára a francia vált a kiszemelt versenyzővé Fernando Alonso és Oscar Piastri elvesztését követően. Az egyszeres futamgyőztes pilóta távozásával felszabadulna egy hely a faenzai csapatnál, ahova alapvetően Colton Hertát szerették volna szerződtetni, de számára nincs lehetőség az induláshoz szükséges szuperlicensz megszerzésére.

Így vált elsődleges helyettesjelöltté Nyck de Vries, aki az olasz nagydíjon mutatott beugrásával lenyűgözte a száguldó cirkuszt és megnövelte esélyeit egy jövő évi ülésre. Sőt, a holland pilóta megerősítette, hogy Helmut Markóval is egyeztetett. Francia sajtóértesülések szerint már a héten meg kell történnie mind Gasly, mind De Vries bejelentésének, azonban erre eddig nem került sor.



Christian Horner pedig úgy látja, hogy nincs is miről beszélni: „Nos, egy olyan helyzetre utaltok, mely még meg sem történt. Így nem tudok erről nyilatkozni. Szóval, tudjátok, Pierre Gasly a Red Bull Racing szerződtetett versenyzője és továbbra is az marad” – mondta Horner a szituációról. Majd az újabb, már De Vriest is firtató kérdésre megerősítette első válaszát: „Csak megismétlem, hogy tudják, jelenleg Pierre Gaslyról azt feltételezzük, hogy távozott. Pedig továbbra is egy leszerződött pilóta, aki az AlphaTaurihoz tartozik” – zárta rövidre a témát a brit.

Ha esetleg mégsem a faenzai alakulatnál versenyezne jövőre De Vries, akkor a Williams kötelékébe is kerülhet, ahol bemutatkozó nagydíját is futhatta. Jost Capito örülne a hollandnak, de tudja, hogy más csapatok is szívesen a soraikban tudnák őt: „Nem csupán rajtunk múlik, más csapatok érdeklődése is viszonylag nagy Nyck de Vries iránt. Még nem tudunk és nem is akarunk dönteni. Ha ő előbb egy másik csapatot választ, akkor ez van” – mondta a Williams csapatfőnöke, utalva arra, hogy nem sietik el a döntést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: