DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrarit és a stewardokat is kritizálta az olasz média

A maranellói alakulat mellett a győztest és a versenyirányítást is komolyan kritizálták az olasz lapok hétfőn reggel. A helyi sajtó újfent csalódott a Ferrariban, de más kivetnivalójuk is volt.

Ahogyan azt már megszokhattuk az olaszországi lapok elég komolyan veszik mindazt, ami a futamokon történik és sosem vetik véka alá véleményüket, főleg akkor, ha a Ferrariról van szó. Bár ezúttal Max Verstappennek kifejezetten rossz napja volt, és Charles Leclerc ismét gyors volt az időmérő edzésen, a monacóinak végül be kellett érnie a második hellyel, mivel Sergio Perez bizonyult jobbnak Szingapúrban.

Mint az ismert, a mexikói egy öt másodperces büntetést és egy megrovást is begyűjtött a biztonsági autós fázis alatt elkövetett vétségei miatt, ám még ezekkel együtt is megtarthatta a győztesnek járó trófeát. A La Gazzetta dello Sportnál mindenesetre a győztest és némileg a Ferrarit is kritikával illették. „Ez egy újabb keserű pirula volt Charles Leclerc és a Ferrari számára. Sergio Perez nyert Szingapúrban, bár a mexikói sikere csak jóval a dobogós ceremónia után vált biztossá, ugyanis Checo ellen vizsgálat indult, amiért nem tartotta a távolságot a biztonsági autó mögött” – írták a lap hétfői kiadásában.



Hozzájuk hasonló véleményt fogalmazott meg a Corriere della Sera is, melynek szokásos értékelésében eléggé lepontozták a pilótákat. „Perez 9-et kap, nem pedig 10-et, mert kétszer is megszegte a szabályokat. Verstappennek egy 5-ös jár, mivel a csapatával együtt túl sok mindent szúrt el, Láttunk egy rossz Hamiltont és egy nagyszerű Alonsót is (7,5), akit viszont az Alpine hátráltatott” – utaltak a hétszeres világbajnok egyéni hibáira, valamint a spanyol versenyző technikai gondjaira.

A Sky Sports Italia részéről már a versenyirányítás hibáit emelték ki, mivel úgy vélik, gyorsabb döntésekre lenne szükség, valamint a költségvetési limit körüli vitákat is szóba hozták. „A törekvés, hogy minden elemet feltérképezzenek, okos volt, de a Mohammed Ben Sulayem alá tartozó embereknek biztosan nem ez a legkönnyebb időszak. Ők is várják a szerdát, amikor nyilvánosságra hozzák a csapatok 2021-es szezonra vonatkozó végleges pénzügyi jelentését, amely már annyi vitát okozott az elmúlt napokban” – állt a csatorna weboldalán.   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: