DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Meglepte az Aston Martint, hogy csalásgyanúba keverték őket

A néhány napja kirobbant költségplafonügyben érintett másik csapat főnöke, Mike Krack szerint meglepő és bosszantó volt, hogy az ő nevük is előkerült a sajtóértesülések során.

A Szingapúri Nagydíj péntekjén jelentek meg először azok a híresztelések, miszerint az Aston Martin és a Red Bull túlléphette a költségvetési limitet a 2021-es szezon során. Természetesen a fő figyelem az egyéni világbajnokot adó Red Bullra irányult – kisebb szócsörte ki is alakult a rivális Mercedest irányító Toto Wolff és az energiaitalosokat vezető Christian Horner között –, de a hétvége során az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack is elmondta a véleményét a dolgokról:

krack-aston-f1-dppi



„Ez egy folyamat, ahol benyújtjuk a beadványunkat, aztán az FIA elemzi azt és kérdéseket tesz fel” – nyilatkozta a Motorsport.hu kérdésére. „És ez a folyamat még tart, így nem igazán tudjuk, mi lesz az eredménye. Vannak kérdéseink az értelmezés kapcsán, ahogy nekik is. És meglepődtünk, hogy a mi nevünket is olvastuk mindezek kapcsán. Meglátjuk. Nem gondoljuk, hogy bármi kirívóan rosszat tettünk volna.”

Krack azt is hozzátette, nem tud róla, hogy akár adminisztratív hibát elkövettek volna a papírok benyújtásakor, mint a megkéső Williams, amelyet ezért 25 ezer dollárra meg is bírságoltak néhány hónapja. Viszont a csapatfőnök idegesítőnek nevezte, hogy előkerült a nevük az ügy kapcsán:

„Bosszantó volt. A fontos szerintem az, hogy a hétvégére koncentráljunk, és amikor a csütörtök vagy a péntek így indul, akkor lényeges, hogy ne terelődjön el a figyelmünk. Ilyen szempontból jó, hogy nem csak mi voltunk megemlítve, így ti is a paddock másik felére koncentráltatok!” – utalt a Red Bullra.

Amikor azzal szembesítették, hogy sok rivális azért gyanakodhat náluk a költségtúllépésre, mert rengeteg szakembert igazoltak a közelmúltban, Krack így reagált: „Jellemző ez a paddockra, legjobb védekezés a támadás. Végső soron ne felejtsük el, hogy így is jóval kisebb létszámú csapattal dolgozunk, mint sokan mások.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: