DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: De Vriesnek helye van az F1-ben

Az olasz futamon beugró pilóta a Formula-1 teljes közönségét elkápráztatta teljesítményével. Azonban nemcsak a nézők, hanem a többi pilóta is elismeri őt, köztük a hétszeres világbajnok is.

Nyck de Vries a Formula-2 és a Formula-E korábbi bajnokaként sokat várakozott a királykategóriában való bemutatkozásra. Spanyolországban a Williams, Franciaországban a Mercedes, Olaszországban pedig az Aston Martin autójában vezethetett szabadedzésen a holland, azonban a monzai megbízás egy pillanatról a másikra hosszabra nyúlt, amikor kiderült, hogy az egészségügyi problémával küzdő Alex Albon helyére kell beugrania.

De Vries kihasználta az alkalmat, két pontot is gyűjtött bemutatkozásán. Többen is méltatták nyilatkozataikban, köztük Damon Hill, Jost Capito és Toto Wolff. Azonban a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton sem hagyta szó nélkül De Vries teljesítményét.



„Nyck egy nagyon tehetséges versenyző, már nagyon fiatal kora óta ismerem. Amikor a McLarennél versenyeztem, édesapám próbált neki segíteni, hogy az F1-be juthasson. Nagyon értékes a csapatunknak, sokat segít nekünk a szimulátorban és mindig pozitív. Nagyon örültem, amikor hallottam, hogy lehetőséget kap a hétvégén. Szerintem megérdemelne egy helyet a Formula-1-ben” – nyilatkozta a brit.

De Vries 2021 óta a Mercedes tartalékversenyzője, emellett pedig a Formula-E-ben versenyzett 2019-ben szerzett F2-es bajnoki címe óta, ahol tavaly szintén a csúcsra ért. Jövő évtől azonban akár a Formula-1-ben is szerepelhet, hiszen a Williams és az Alpine is komolyan érdeklődik utána.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: