DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell elégedett az újabb dobogóval

A Mercedes pilótája szerezte meg a dobogó alsó fokát az Olasz Nagydíjon, ezzel sorozatban másodszor ünnepelhetett a pódiumon. A brit elégedett, de érzi, hogy most messze voltak a győzelemtől.

George Russell ugyan a hatodik helyet szerezte meg az időmérőn, azonban a rajtbüntetéseket követően a második rajtkockából kezdhette meg a futamot. A verseny során viszont valós esélye nem volt a győzelemre, de folytatva kiegyensúlyozott teljesítményét, újabb dobogót szerzett, az idei hetediket. Russell elégedetten nyilatkozott az eredményről.

„Mondtam a csapatnak a rádión, hogy mindegy, hogy gyorsak vagy lassabbak vagyunk, ha tudjuk folytatni ezeket a dobogós helyezéseket” – kezdte a brit. „Sajnos ezen a hétvégén nem ott voltunk csapatként, ahol akartunk lenni, de vissza tudunk tekinteni erre a három versenyre: két dobogó és egy negyedik hely, úgyhogy elégedettek lehetünk.”



A bokszkiállásoknál a többséggel ellentétben kemény keveréket kapott Russell, amit kényszerűséggel magyarázott a Mercedes versenyzője: „Muszáj volt valami mást csinálnunk, hogy küzdhessünk Maxszal és Charlesszal, de sajnos ma túl gyorsak voltak számunkra. Megpróbáltunk valami mást, ezt kell tennünk abban a helyzetben, amiben jelenleg vagyunk.”

Zárásul a héten elhunyt II. Erzsébet királynőről is szólt pár szót a brit pilóta: „Nagyon szomorú időszak a világon és főleg az Egyesült Királyságban, de micsoda élet volt, olyan, amit érdemes ünnepelni” – mondta Russell.

A Mercedes fiatalja megerősítette helyét az egyéni pontversenyben, a negyedik helyen áll csupán 16 ponttal lemaradva a második Charles Leclerc és 7 egységgel lemaradva a harmadik Sergio Perez mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: