DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: Pihenésre van szükségünk

Fárasztóak voltak az elmúlt hetek a Ferrari számára Mattia Binotto szerint, aki úgy véli, nem a stratégia miatt bukták el a győzelmet. A csapatfőnök szerint Max Verstappen túl gyorsnak bizonyult.

A maranellóiak ismételten elveszítettek egy csatát a Red Bull csapatával szemben, miután Olaszországban Max Verstappen a hetedik pozícióból rajtolva nyerte meg a versenyt, Charles Leclercnek pedig a pole-pozícióból indulva is be kellett érnie a második hellyel.

A Ferrari nem a legjobban időzített a monacói első kiállásánál, mert bár a virtuális biztonsági autós fázis alatt hívták ki kerékcserére, még a bokszban volt, amikor a mezőny megkapta a zöld jelzést. Az olaszoknak a folytatásban sem volt szerencséjük, miután a futam végén nem jött ki időben a biztonsági autó, így már nem volt lehetőségük támadni. Mattia Binotto szerint ezúttal nem rajtuk múlt a vereség.



„Úgy gondolom, hogy Max ma gyorsabb volt nálunk. Nagyon erős volt a futam során a gumikezelés szempontjából, így nagyon nehéz lett volna őt legyőznünk. A második hely tehát egy nagyszerű eredmény, Carlos is fantasztikus versenyt futott, a 18. helyről indulva lett a negyedik, szóval összességében azt hiszem, ez egy jobb hétvége volt számunkra, mint a legutóbbi. Az autó javult, amikor idejöttünk és tegnap fantasztikusan szerepeltünk. Amikor pole-ban vagy, reménykedsz a győzelemben a tifósik előtt, de ez így alakult, Max pedig megérdemelte a sikert” – árulta el a szakember az F1TV-nek.

Binotto úgy véli, rájuk fér a pihenés, mivel a hazai hétvégén jelentős nyomás volt rajtuk, az elmúlt néhány hét pedig elég sűrű volt. „Szükségünk lesz némi pihenésre. A csapat, a mérnökök és a szerelők számára ez egy nagyon kemény verseny volt, Monzában pedig elég elfoglaltak voltunk, így ezen a hétvégén nagy nyomás volt rajtunk. A csapatban mindenki fáradt, így legalább egy éjszakányi, és egy reggeli alvás kelleni fog” – folytatta mondandóját a csapatvezető, aki röviden az utolsó körökben történtekre is kitért.

„Egyszerűen nem értjük, miért tartott ez ilyen sokáig. Szégyen az F1 számára, hogy a biztonsági autó mögött fejezzük be, rosszat tesz a shownak, és rosszat tesz a sportágnak is. Biztos vagyok benne, hogy másképp is alakulhattak volna a dolgok, ha felgyorsítják az eseményeket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: