DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Sajtó: Ricciardót megkereste a Haas?

Az ESPN arról írt, hogy Günther Steiner, az amerikaiak csapatfőnöke felvehette a kapcsolatot a McLarentől várhatóan távozó ausztrállal – egyre több lehet a jelentkező Mick Schumacher helyére…

A Haasnál egyelőre csak az egyik versenyző helye biztos 2023-ra: Kevin Magnussennek a következő idényre is szerződése van az alakulattal. Mick Schumacher ugyanakkor még nem lélegezhet fel, főleg annak fényében, hogy sajtóértesülések szerint az amerikai istálló el is napolta vele a tárgyalásokat, miután kiderült, hogy nem a német – akit idén többször kritizált korábbi sorozatos autótörései miatt Günther Steiner csapatfőnök – fogja átvenni a visszavonuló Sebastian Vettel helyét az Aston Martinnál, hanem Fernando Alonso.

De vajon ki jöhet szóba Schumacher alternatívájaként? A Haas minapi bejelentése, miszerint két szabadedzésen is lehetőséget biztosítanak idén Antonio Giovinazzinak, felpezsdítette azokat a pletykákat, melyek szerint az Alfa Romeónál három szezont lehúzó, 2022-ben viszont a Formula-E-ben szereplő olasz esélyes lehet az F1-es visszatérésre a Ferrarival egyre szorosabb kapcsolatot ápoló csapatnál.

ricciardo-f1-2022-dppi



A Giovinazzi-hírről szóló cikkében azonban elejtett egy érdekes értesülést az ESPN. A lap ugyanis arról írt, hogy akár Daniel Ricciardo is szóba jöhet a Haasnál. Az ESPN úgy tudja, Steiner még a Magyar Nagydíj előtt felvette ennek kapcsán a kapcsolatot a nyolcszoros nagydíjgyőztes pilótával.

A kapcsolatfelvétel tehát még azt megelőzően történhetett, hogy egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a McLaren az Alpine orra elől elcsábított Oscar Piastrival szeretné pótolni Ricciardót. Az idősebb ausztrálnak így várhatóan új munkaadó után kell néznie – még ha a McLarentől is kaphat egy jó adag pénzt a szerződése felbontásáért –, s bár a leglogikusabb lépésnek az Alpine-hoz való visszatérés tűnik (még Renault néven futott az istálló, amikor Ricciardo náluk versenyzett), akár a Haas is opció lehet számára.

Az már a legvadabb pletykák közé tartozik, hogy az Alpine-ülésért éppen Schumacher lehet az egyik kihívója: néhány lap mindezt abból szűrte le, hogy a német pilóta nemrég követni kezdte Instagramon Laurent Rossit, az Alpine vezérigazgatóját, ami azért erős alapnak aligha tekinthető… A Ricciardo–Haas házasság is eléggé valószínűtlennek hangzik elsőre, különösen azt figyelembe véve, hogy az ausztrál mennyivel többe kerülne az amerikai csapatnak, mint Schumacher, de éppen az elmúlt hetek fejleményei igazolták, hogy semmit sem lehet kizárni az F1-es pilótakeringőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: