DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Megváratja a Haas Schumachert a szerződéstárgyalással

Miután eldőlt, Mick Schumacher nem igazol át az Aston Martinhoz, a Haas nyeregben érzi magát: sajtóhírek szerint a csapat szünetelteti a hosszabbításról szóló párbeszédet.

A Magyar Nagydíjon visszavonulását bejelentő Sebastian Vettel maga ajánlotta jó barátját, Mick Schumachert utódjának az Aston Martinnál, ezért az opcióval komolyan számoltak a pilótapiaci fejtegetések. A csapat azonban nem fogadta meg az idősebb német tanácsát, így Sebastian Vettelt választották.

A Hungaroringen Günther Steiner még úgy fogalmazott: „Egyeztetés folyik minden nap. Valószínűleg jobban a részletekbe mélyedünk a nyári szünet során vagy után.” A helyzet azonban a hírek szerint változott, mióta kiderült, Schumacher nem igazol az Aston Martinhoz – a Haasnak jóval ráérősebb lett a hosszabbításról való tárgyalás.



A német RTL szerint Steinerék úgy érzik, a német pilótának nem maradt más opciója, mint harmadik szezonja az amerikai istállónál. A forrás egészen biztosnak tartja, hogy a felek nem fognak új szerződést kötni a nyári szünetben. Most már nem a Haasnak kell megszereznie Schumacher szolgálatait, hanem Schumachernek kell kiérdemelnie a Haas további bizalmát. Az RTL szerint a kétszeres pontszerző abban bízhat, hogy az idő a kezére játszik, és a csapatnak nem marad alternatívája.

Elméletben persze vannak még más ülések, melyek szóba jöhetnek Schumacher számára: az Alfa Romeo, a Williams és az Alpine csapatoknál is van kiadó hely, de mindegyik esetében valószínűtlennek tűnik, hogy Mick Schumacher fogja betölteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: