DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Micknek megvannak a képességei, hogy átvegye a helyem

A négyszeres világbajnok szerint Mick Schumachernek megvannak a szükséges képességei ahhoz, hogy visszavonulása után átvegye a helyét az Aston Martin csapatánál.

Sebastian Vettel csütörtökön jelentette be, hogy a 2022-es szezon végén szögre akasztja a bukósisakot, melynek köszönhetően Lawrence Stroll alakulatának új versenyző után kell néznie a pilótapiacon 2023-ra. Vettel elárulta, hogy a főnökével történő beszélgetés során a lehetséges utódjelöltek is szóba kerültek.

„Tegnap beszéltem Lawrence-szel arról, hogy nem folytatom tovább” – idézi a németet a The Race. „Röviden beszéltünk a jövőről is. Nekem megvan a saját véleményem. Nagyon nagyra tartom Micket, bár nyilván nem teljesen objektív a véleményem, hiszen nagyon közel állunk egymáshoz. De azt gondolom, hogy nagyszerű versenyző. Folyamatosan tanul, akkor is, amikor mások megragadnak a fejlődésben. Szóval megvannak a képességei, ugyanakkor még nagyon fiatal, és kevés tapasztalata van. Értelemszerűen ez nem az én döntésem, de elmondom majd a véleményem, ha a csapat megkérdez.”



A témával kapcsolatban megszólalt maga Schumacher is, aki elmondta, hogy jelenleg nem törődik ezekkel a pletykákkal: „Rengeteg tennivalónk van még most a csapattal, jelenleg kizárólag erre koncentrálok. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Soha ne mondd, hogy soha, de most Budapestre fókuszálunk a csapattal.”

A felszabaduló üléssel kapcsolatban rögtön megindultak a találgatások, Schumacher mellett felmerült Nico Hülkenberg, Fernando Alonso, valamint Nyck De Vries neve is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: