DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hivatalos: Vettel visszavonul év végén

Bombahír robbant a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján: az Aston Martin közösségi csatornáin, valamint frissen létrehozott Instagram-oldalán Sebastian Vettel bejelentette, befejezi az F1-ben 2022 végén.

A négy világbajnoki címet – a Red Bull-lal 2010 és 2013 között megszakítás nélkül – és 53 nagydíjgyőzelmet szerző versenyző az Aston Martin hivatalos oldalán a következő szavakkal búcsúzott:

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy számos fantasztikus emberrel dolgozhattam a Formula-1-ben az elmúlt 15 évben: túl sokan vannak ahhoz, hogy mindenkit megemlítsek és valamennyiüknek köszönetet mondjak. Az utolsó két évben az Aston Martin F1-es csapat versenyzője voltam, és bár az eredmények nem alakultak olyan jól, mint reméltük, egyértelmű számomra, hogy minden a helyén van, ami egy csapatnak szükséges, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen a következő években” – idézik a 35 éves német versenyzőt.



„Igazán élveztem, hogy hogy kiváló emberekkel dolgozhattam együtt. Mindenki, Lawrence, Lance, Martin, Mike, a vezető menedzserek, a mérnökök, a szerelők és a csapat maradék része, ambiciózus, rátermett, hozzáértő, elkötelezett és barátságos emberek, akiknek a legjobbakat kívánom. Remélem, az általam tavaly és idén végzett munka segíteni fogja a csapat fejlődését, és győzni tudnak a jövőben. Az év végéig én is változatlanul keményen fogok dolgozni, ezzel a céllal szemeim előtt, mindent beleadva, ahogy az elmúlt tíz évben tettem” – folytatta Vettel.

A Formula-1-es pályafutását 2007-ben kezdő, 16. szezonját teljesítő versenyző elhatározásáról is szót ejtett: „Nehéz döntés volt a visszavonulás, sok időt töltöttem el azzal, hogy gondolkodtam róla. Majd az év végén akarok több időt szánni arra, mivel foglalkozzak legközelebb. Egyértelmű számomra, hogy apaként több időt akarok tölteni családommal. De a mai nap nem az elköszönésről szól, hanem a köszönömről. Mindenkinek, nem utolsósorban a rajongóknak köszönetet szeretnék mondani, az ő szenvedélyes támogatásuk nélkül a Formula-1 nem létezne.”

A reggeli órákban meglepetést okozott, hogy Vettel, aki eddig nem volt jelen a közösségi médiában, hivatalos Instagram-fiókot hozott létre. A leírásban szerepel: „Még van verseny, melyet meg lehet nyerni.” Az oldalon megjelenő első poszt végül a videóüzenet lett, melyben Vettel közli, a szezon végén befejezi. Ebben a videóban elmondja: eddig a versenyzés szerepelt a középpontban számára, de a fontossági sorrend változott, és ezentúl gyermekeinek akarja figyelmét szentelni.

Ha minden terv szerint halad, a négyszeres világbajnok utolsó versenye Abu Dhabiban kereken 300. nagydíja lesz, a sportágban csupán hetedikként éri el a rendkívüli mérföldkövet.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sebastian Vettel (@sebastianvettel) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: