DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem érzik szükségét csapatutasításnak a ferrarisok

A bajnokság állásához képest fordított sorrendben állnak fel a rajtrácsra, a vb-éllovas csak a tizedik helyről indul, Charles Leclerc mégsem támaszkodna arra, hogy Carlos Sainz elengedi vasárnap.

Esélyt kaphat a Magyar Nagydíjon arra a Ferrari és Charles Leclerc, hogy csökkentsen tetemes hátrányán a világbajnoki összetettben, hiszen a tabellát 63 pontos előnnyel vezető Max Verstappen a Q3-as motorproblémái után csak a tizedik kockából fog startolni. Leclerc azonban „csak” harmadik lett, megelőzte őt a mercedeses George Russell és saját csapattársa, Carlos Sainz is.

Utóbbi miatt felmerülhet, hogy esetleg a Ferrari csapatutasítással hamar félreállítja az összetettben hátrébb álló spanyolt a monacói elől. Amikor azonban arról kérdezték Leclerc-t az időmérő utáni sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében, hogy szükségét érzi-e ennek a Red Bull pechjének maximális kihasználásához, így felelt a pilóta:

leclerc-sainz-ferrari-hun-day2



„Szerintem végső soron csak a lehető legjobb munkát kell végeznünk. Magunkra kell koncentrálnunk. Nem hiszem, hogy bármire szükség lenne itt. Nyilván egyszerűen csak nem kell kockázatot vállalnunk egymással. De ez normális, szóval szerintem nem kell semmi különleges holnapra.”

Leclerc hozzátette: „Max a tizedik helyről indul, szóval talán beletelik néhány körbe, mire visszazárkózik az élbolyba. De csak magunkra fogunk fókuszálni, és megpróbáljuk megnyerni a futamot.”

Kollégájához hasonlóan Sainz is úgy vélekedett, hogy a legfontosabb, hogy a pole-ból induló Russellt megelőzzék – bár az nem teljesen egyértelmű, hogy győzelem alatt a sajátját vagy a csapatét értette, mivel többes szám első személyben beszélt:

„A célunk holnapra, hogy megnyerjük a versenyt. Nem figyelünk túlságosan arra, hol van Max, mert tudjuk, hogy ha pontokat akarunk ledolgozni a bajnokságban, akkor annak a legegyszerűbb módja, ha győzünk. Függetlenül attól, hol van Max, szeretnénk a győzelemért menni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: