DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen a gondok után: Csak türelem!

Hiába lépett előre a Red Bull pilótája péntekhez képest, a Q3-ban problémái adódtak az erőforrással, így csak tizedik helyről rajtolhat a Hungaroringen – és ő is tudja, hogy itt nehéz előzni.

A Q1 és a Q2 alapján úgy festett, a Red Bull egyértelműen javult a pénteki formájához képest, amikor Max Verstappen még úgy fogalmazott, hogy szárazon esélyük sem lehet a pole-ra. A mindent eldöntő harmadik felvonásban viszont előbb hibázott egyet holland, majd a második nekifutásra a kivezetőkörén problémája adódott az erőforrással, így végül érdemi mért kör nélkül a tizedik helyen zárt.

verstappen-hun-f1-dppi



Amikor a kvalifikáció után a feljavult tempóról és a Q3 végi problémákról kérdezték, így nyilatkozott a világbajnokságot 63 pontos előnnyel vezető pilóta:

„Változtattunk néhány dolgon, amik biztató eredményt hoztak. Sokan itt és a gyárban is kielemeztek rengeteg részletet, és szerintem megértettek bizonyos dolgokat. Ez nagyon ígéretes és jó, sokkal jobb volt ma vezetni az autót. De valahogy ezt nem tudtuk megmutatni, hiszen nyilván a Q3-ban jött a probléma a motorerővel. Még nem tudom, mi volt pontosan, beszélnem kell a csapattal. De természetesen remélem, hogy minden javítható.”

De vajon milyen esélyt lát a tizedik rajtkockából a vasárnapi Magyar Nagydíjon? „A pálya nagyon hasonló lesz a hőmérséklet szempontjából. Tudjuk, hogy itt rendkívül nehéz előzni, szóval türelmesnek kell lennünk. De bármi megtörténhet: szerintem az idei év megmutatta, hogy sok minden történhet vasárnaponként, úgyhogy csak türelmesnek kell maradni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: