Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda
F1

Kiderült, mivel volt gondja Verstappennek

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szerint a DRS nem nyílt ki a holland autóján az időmérő végén. Szerinte a pole amúgy sem lett volna meg, vasárnap viszont szoros futamot vár.

Elmaradt a nagy összecsapás Charles Leclerc és Max Verstappen között a Formula-1-es Spanyol Nagydíj időmérőjének végén: hiába vezetett az első körök után a holland, a hajrában nem tudott válaszolni monacói riválisa javítására, ugyanis technikai gondjai akadtak. Eleinte úgy tűnhetett, az erőforrás rakoncátlankodott, Christian Horner azonban a Sky Sports adásában mást nevezett meg a probléma okaként:

„Igazából végül is nem motorerőről volt szó, a DRS nem nyílt ki” – árulta el a Red Bull csapatfőnöke. „Nyilván meg kell néznünk az autót, hogy mi okozta ezt, mert a hátsó egyenesben viszont kinyílt, amikor próbaként megnéztük a bokszba visszajövet.”

verstappen-redbull-barcelona-1Horner szerint Leclerc a műszaki nehézségek ellenére is elérhetetlen volt szombaton számukra: „Nem gondolom, hogy volt bennünk annyi, hogy legyőzzük Charles-t a pole-ért. Nagyszerű kört rakott össze a végén, amikor nyomás alatt volt, de elégedett vagyok az első soros rajthellyel is.”

Ami a vasárnapi esélyeket illeti: az energiaitalosok csapatvezetője szerint a nagy barcelonai melegben fontos szerepe lesz a gumikezelésnek – márpedig ezen a téren a Red Bull jobban teljesített az előző futamokon, mint a Ferrari, nem véletlenül aggódott emiatt Leclerc is. Horner szerint kiélezett lehet a küzdelem a két élgárda között:

„Ilyen hőmérsékletek mellett ez a gumikopásról és a gumikezelésről fog szólni, szóval izgalmas versenynek nézünk elébe. Úgy gondolom, nagyon közel vagyunk egymáshoz, úgyhogy szoros futamnak ígérkezik a vasárnapi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: