DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Ha nem kezeljük jól a gumikat, elveszítjük a győzelmet

Q3 eleji hibája ellenére is magabiztosan húzta be a Spanyol Nagydíj rajtelsőségét a Ferrari monacói pilótája, aki viszont tudja, hogy vasárnap egyáltalán nem biztos, hogy a Red Bull előtt tud maradni.

Charles Leclerc úgy érkezett meg a barcelonai időmérőre, hogy előtte mindhárom szabadedzésen ő volt a leggyorsabb, így abszolút favoritnak számított a pole-pozícióra. A mindent eldöntő Q3-ban viszont elsőre megpördült a sikánban, így egyetlen köre maradt az edzés legvégén. Az viszont parádésan sikerült, és meggyőző fölénnyel megszerezte idei negyedik rajtelsőségét.

leclerc-barcelona-pole-f1-dppi



„Remekül érzem magam” – értékelt közvetlenül a kvalifikáció után a Ferrari pilótája. „Nagyon nehéz időmérőnk volt, különösen a Q3, hiszen hibáztam az első körömön, ami után nyilvánvalóan egyetlen köröm maradt. Ami viszont nagyszerűen sikerült: volt néhány meleg pillanatom a körömön, de végül sikerült összeraknom, és rendkívül örülök a pole-pozíciónak. Nagyon jó kör volt, az autó is lenyűgöző volt, úgyhogy nagyon boldog vagyok.”

A világbajnokságot vezető monacói ugyanakkor azt is tudja, hogy a vasárnapi verseny más tészta lehet, hiszen Imolában és Miamiban is volt egy terület, ahol elmaradtak a nagy rivális Red Bulltól: „Erős pozícióból kezdem a futamot, viszont az utóbbi két versenyen küszködtünk a gumikkal a Red Bullhoz képest. Max most is itt van közvetlenül mögöttem, szóval ha nem kezeljük most sem jól az abroncsokat, akkor elveszítjük ezt a győzelmet. Úgyhogy meg kell ezt oldanunk és jó munkát végeznünk a gumimenedzselés terén” – jelentette ki Leclerc.

Arra a kérdésre, hogy a harmadik helyről induló Carlos Sainzcal együtt dolgozva le tudják-e majd győzni a Red Bullokat, így felelt a fiatal pilóta: „Nagyon bízunk benne. Reméljük, hogy kettős győzelmet tudunk szerezni Carlosszal, nagyszerű lenne a csapat számára, mindent bele fogunk adni ezért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: