DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Wolff: Lewis tudja, mikor kell visszavonulni

A legenda státuszt már senki sem veheti el tőle – mondja a csapatfőnök. A hétszeres világbajnok tiszteletlennek tart egyes véleményeket, de számított rájuk.

Egy nehezen kezdődő szezon – négy verseny alapján Lewis Hamilton csak hetedik a pontversenyben – elegendő volt ahhoz, hogy ne teljen el nap anélkül, hogy valaki a Mercedes sztárjának lehetséges visszavonulását fejtegesse. Toto Wolff csapatfőnök így reagált erre a spekulációra:

„Szerintem ő pontosan tudja az idejét, mikor kell majd visszavonulnia” – mondta a Sky Sportsnak. „Senki sem veheti már el tőle a legenda státuszt. Nekünk a dolgunk, hogy olyan versenygépet biztosítsunk neki, amellyel megnyerheti a nyolcadik világbajnoki címét, vagy idén, vagy a következő évben.”



Egyes vélemények már a tiszteletlenség határát is átlépik – ezt maga Lewis Hamilton mondta, mikor a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján megkérdezték. Egy példa erre a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko, aki szerint Hamilton bánja, hogy nem vonult vissza a tavalyi év végén, a vb-cím elvesztése miatti bánatában.

„Nem igazán hallgatok az olyan buta megjegyzésekre, hogy őszinte legyek. Bár végső soron érdekes hallani őket. Elég sok tiszteletlen megjegyzést hallottam mostanában, de erre számítottam is. Egyszerűen leszegem a fejem. Én tudom, ki vagyok, tudom mit csinálok, és szeretem, amit csinálok” – válaszolta Hamilton.

Hangsúlyozta, a Mercedes ebben a periódusban is összetart: „Nehéz időszakon mentünk keresztül, nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettünk volna, de harcosok vagyunk. Aki nem tudja ezt rólam, az nem ismer engem, de ez is teljesen rendben van. Én mindent beleadok, összefogunk a csapattal, és keményen fogunk küzdeni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: