DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Lewis kezd kiábrándulni, Silverstone-ban dönthet a jövőről”

Így gondolja a britek korábbi ötszörös futamgyőztese, John Watson: Lewis Hamilton fejében talán most fogalmazódik meg a felismerés, hogy már nem lesz nyolcszoros világbajnok.

A korábbi nyolc évben győzelmekhez és a vb-címért vívott csatákhoz szokott – melyek többségét meg is nyerte –, ehhez képest 2022-ben egy egészen új helyzetben találta magát Lewis Hamilton: az idei Mercedesszel a dobogó csodaszámba megy, Imolában pedig a pontszerzés is bravúrnak számított volna, ami végül nem sikerült. A versenyző fejében felmerülhet, hogy jobb lett volna, ha már a tavalyi szezon végén abbahagyja – gondolja az egykori F1-es, John Watson.

„Sajnálom Lewist a legutóbbi futam miatt. Nem felejtette el egyik napról a másikra, hogyan kell vezetni. Nem megszokott társaságban volt, és egy négy autóból álló vonatba ragadt, amelynek minden tagja DRS-t használt. A rajtnál kikönyökölték, aztán sem ő, sem a csapata nem tudott sokat kezdeni. Az sem segíti, hogy George Russell kiemelkedő munkát végez. Ez fel fogja emészteni Lewist, akit még sosem gyűrt le ilyen mértékben egy csapattárs” – mondta a Daily Mailnek Watson.



„Úgy látom, Lewis kezd kiábrándulni. A Formula-1-es versenyzői léttel járó áldozatokat nehezebb elviselni, ha az autó nem jó. Lewis esetében a korából és az újabb érkező fiatalokból adódóan minden évben egyre nehezebb lesz. Fontos dolog tudni, mikor kell kiszállni. Talán egy szezonnal tovább maradt?” – folytatta a fő sikereit McLarennél elérő Watson.

„Szerintem Silverstone után gondolkozik el rajta, hogy újra esélyes-e a futamokon és szerez-e dobogókat. Sok mindent kell mérlegre tenni, az öröksége jelentős tényező. Nyolcszoros világbajnok akar lenni, de felismerheti, hogy ez talán már sosem sikerülhet. Talán ez éppen most tisztul ki a fejében” – fejtegette, mikor dönthet a hétszeres világbajnok.

A Watson által említett kiábrándultságot Hamilton testbeszédéből is leolvassák egyesek. Emilia-Romagnában az időmérőn kamerára vettek egy vitát a versenyző és Toto Wolff között, ami az előző években nem volt jellemző.

„Az a szócsata érdekes volt. Mint amikor valaki küzd, hogy fent maradjon egy úszómedencében. Nincs értelme oldalra állni és mondogatni, hogy ezt vagy azt csináld, be kell ugrani és ki kell menteni őt. Lewisnak pozitívnak, konstruktívnak kell maradnia. Nem mondhatja, hogy ez az autó sz**, javítsátok meg. Ki kell vennie a részét” – mondta Watson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: