DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Wolff: Nekünk George a szezon fénypontja eddig

Váratlanul rosszul kezdte az F1 új éráját a címvédő alakulat, ami viszont tartja bennük a lelket, az az, hogy új pilótájuk mennyire jól beilleszkedett, és mekkora az összhang Hamiltonnal.

A tavalyi ádáz küzdelem után a Mercedes idén egyelőre távolról figyeli a Red Bull és a Ferrari élen kibontakozó párharcát; az új autókon fellépő probléma, a delfinezés akkora csapást mért rájuk, hogy címvédés helyett egyelőre hátrafelé mozdultak el a mezőnyben.

A kudarcos szezonkezdet hatására már olyan pletykák is felröppentek, hogy Lewis Hamilton vagy akár a csapatfőnök Toto Wolff türelme a kelleténél hamarabb el fog fogyni, és nem fogják befejezni az évet. A hétszeres világbajnok ezzel szemben a mesterművéről beszél, míg osztrák felettese igyekszik az ürömben az örömöt megtalálni. George Russellből próbál erőt meríteni.

A fiatal brit eddig mind a négy versenyt a legjobb ötben zárta, Wolff szerint pedig példaértékű a munkamorálja. „Lenyűgöz, hogy mennyire jól sikerült beilleszkednie, és hogy mennyire profin és analitikusan áll hozzá a szituációhoz. Jelenleg a pilótapárosunk az egyik fénypontja a szezonunknak. Remekül dolgoznak együtt, súrlódások nélkül, mindamellett pedig nagyon produktívak és pozitívan állnak a csapathoz. Nem is lehetnék boldogabb” – idézi Wolffot a Formula-1 hivatalos honlapja.



Éppen ezért sajnálja, hogy csak egy ilyen képességű autót tudnak nekik biztosítani. „Azt hiszem, nekünk van a két legjobb pilótánk, de a legjobb háromban biztos benne vannak mindketten. Olyan autót és erőforrást érdemelnének, amivel az élen küzdhetnének, nem pedig lekörözöttek lennének.” Itt elsősorban Hamiltonra gondol, akivel az Emilia-Romagna-i Nagydíjon történt meg ez a váratlan fordulat. Wolff ettől függetlenül hisz benne, hogy a bajnok visszatér.

„Meg kell védenem őt. Nem ő teljesít alul, hanem az autó. Hétszeres világbajnok, a világ legjobb versenyzője, most pedig egyszerűen nincs meg a megfelelő technika alatta, hogy hozza a formáját. De az igazi sztárok visszatérnek. Nem tudnék megnevezni senkit a nagy karakterek közül, akinek a karrierjében nem voltak mélypontok, nála pedig most van ez. De segíteni fogja a csapatot, hogy kilábaljunk ebből. Együtt vagyunk jóban-rosszban” – dicsérte pilótáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: