DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

Wolff nem gondol a távozásra

Az F1-es csapat irányítása az élete, és ezen a mostani küszködés sem változtat – állítja a Mercedes első embere, aki azt is hozzátette: ki kell mondaniuk, hogy ezt most tényleg csúnyán elszúrták.

Nyolcévnyi sikerszéria után idén mélypontra került a Formula-1-ben a Mercedes: bár már van két dobogós helyezésük, ezt főként a riválisok botlásainak köszönhetően, s valójában az erősorrendben még azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy a középmezőny elején tanyáznának. Az alakulatot irányító Toto Wolff először szembesülhet ilyen helyzettel, így felmerülhetne, hogy kiszáll az F1-ből – a csapatfőnök szerint azonban ez fel sem merült benne:

wolff-f1-2022-dppi



„A probléma az, hogy meghalnék a Maldív-szigeteken, ha nem csinálhatnám azt, amit csinálok. A munka a csapatban, az alakulat fejlesztése – ez az, amit igazán élvezek. A Formula-1 virágzik: bevételi oldalon minden remekül megy, és pontosan ez az, amit egész életemben csinálni akarok. Ilyen tekintetben egyelőre nem merült fel a kérdés, hogy ennyi volt. Lehetne olyan projektvezető vagy alkalmazott, aki azt mondja: ’végeztem, a legjobb mérleggel távozom, ennyi volt’. De én nem hagyom abba, folytatom.”

Wolff arról is beszélt, hogy bár egyértelmű, hogy valamit elszúrtak a 2022-es autóval, továbbra is bízik abban, hogy a csapat meg tudja oldani a problémákat – legalábbis így felelt arra a kérdésre, hogy szerinte a szakembereik már nem olyan jók, mint eddig:

„A spontán válaszom az lenne, hogy ezt nem lehet elfelejteni. A pálya viszont valami másra tanít minket. Ez arról is szól, hogy mindig maradjunk alázatosak, és pontosan azok is vagyunk, és kimondjuk: ’francba, ezt nagyon elszúrtuk’. Ezt el kell most fogadnunk. De mit rontottunk el? Az én időm alatt nyolcból nyolcszor nyertünk eddig, most viszont tényleg félrementünk. Nem csak három tizedről van szó. Viszont a személyiségfejlődés szempontjából, bármennyire is rossz ez, ez egy fontos fejlemény. Senki sem tévedhetetlen, ezt láthatjuk most. De a csapat képes arra, hogy változtasson a dolgokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: