DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Tipikus Mercedes, mindig ezt csinálják

Így reagált a spanyol arra, hogy George Russell szerint egyelőre a Ferrari tűnik a legerősebbnek a teszteken: a Scuderia pilótája szerint már évek óta blöfföl a rivális csapat az idénykezdet előtt.

Az új szabályrendszer szerint épült autók miatt a szokásosnál is nehezebb megjósolni a várható erőviszonyokat a tesztek alapján a Formula-1-ben, de sokan úgy vélekednek, hogy eddig a Ferrari nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt Barcelonában és Bahreinben. Közéjük tartozik a Mercedes friss igazolása is, aki két hete és csütörtökön is a Scuderiát nevezte meg a legjobbnak, egyértelműen maguk elé helyezve őket.

Amikor Russell véleményét közölték Carlos Sainzcal a pénteki versenyzői sajtótájékoztatón – amelyen virtuális formában a Formula.hu is jelen volt –, a később a tesztnap hivatalos részét az élen záró, de Kevin Magnussen által végül trónfosztott spanyol félig nevetve arra utalt, hogy nem először láthatunk olyat, hogy a Mercedes blöfföl és rejtegeti a valós erejét a teszteken:

sainz-russell-bahrein-teszt-dppi



„Tipikus Mercedes, tipikus George. Feldicsérik a többieket, aztán az első versenyen rendszerint lemossák az ellenfeleket. Ha ez lenne az első év, amikor ezt csinálják, talán hinnék is nekik, de már öt-hat éve ez megy, és mégis jól teljesítenek az első futamokon. Szóval nagyjából ennyit gondolok erről, és a GPS-adatokból már most is látjuk, hogy mit csinálnék, és… ennyit mondok erről.”

A másik nagy rivális Red Bull részéről Christian Horner is belefolyt az esélyek elemezgetésébe: a csapatvezető sokakhoz hasonlóan a Ferrarit érzi a fő esélyesnek, de ő is állítja, hogy a radikális – és szerinte is szabályos – újítással előálló Mercedesszel is komolyan számolni kell majd:

„Számomra a pályán legjobban mozgó autónak a Ferrari tűnik. Eddig nagyon erős tesztidőszak van mögöttük Barcelonában és itt Bahreinben is… szóval azt mondanám, mindenki közül ők tűntek rendkívül versenyképesnek. De nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek az autók még mindig eléggé a kezdeti fázisban vannak. Gyors és intenzív a fejlesztési ütem, úgyhogy arra számítok, hogy ez változni fog. A Mercedes is komoly tényező lesz ebben a bajnokságban, efelől nincs kétségem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: