DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ki lesz a világbajnok? – állást foglaltak az F1-es pilóták

Egyetlen futam dönt az idei Formula-1-es világbajnok személyéről, ugyanis a szezonzáróra pontegyenlőséggel érkeznek a riválisok. A hétvégéhez közeledve, ideje megtenni a téteket! Először azonban lássuk: a mezőny többi tagja vajon Verstappen vagy Hamilton mellett tette le a voksát?

Egy ideje már sejthettük, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a végletekig kitolódik majd, a bajnokság korábbi szakaszában azzal azonban biztosan nem számoltunk, hogy a bajnoki riválisok pontegyenlőséggel érkeznek meg a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra. A brit szaúdi győzelmének és leggyorsabb körének köszönhetően mégis így alakult, és bár próbáljuk, szinte lehetetlen megtippelni, ki viheti haza végül a trófeát. A fej-fej melletti küzdelem tétje egy első világbajnoki cím Max Verstappen számára, vagy egy rekordszámú nyolcadik Hamiltonéra.

Természetes, hogy egész évben, de különösen az elmúlt néhány hétben téma ez a pilóták körében. Nem meglepő tehát, hogy Abu Dhabiba érkezve, a csütörtöki sajtótájékoztatók fő topikja is a világbajnok személye és a riválisok csatája volt. A Formula.hu is jelen volt a beszélgetéseknél, ahol a mezőny többi tagja megosztotta, kit támogatnak a bajnoki küzdelemben.

A NARANCSSÁRGA LELÁTÓ

Sebastian Vettel: A német korábban kifejtette, hogy mivel Michael Schumacher a hőse, nem igazán szeretné, hogy Hamilton nyerjen, mert azzal megdöntené a hétszeres világbajnok rekordját. Az Aston Martin pilótája ugyanakkor elismeri, mindkét pilóta megérdemelné a trófeát. 

Fernando Alonso: A kétszeres világbajnok úgy véli, hiába teljesített egy kicsivel jobban a Mercedes az utóbbi időkben, Verstappen mindannyiuk előtt jár egy lépéssel. A spanyol neki adná a bajnoki trófeát. 

Pierre Gasly: „Szerintem elképesztő a sportágunk szempontjából, hogy a két bajnokesélyes két különböző autóban ül és az utolsó versenyen a világbajnoki címért harcol, ráadásul holtversenyben. Úgy gondolom, mindketten csodálatos szezont teljesítettek. A futamok után mindig szívesen nézem a csatáikat, mivel általában nem látjuk, mi történik. Vasárnap este (Szaúd-Arábiában), amikor visszatértem a szállodába, visszanéztem a versenyt és úgy éreztem: ”Azta!” Ez klassz volt. Nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy lássam, mi fog történni ezen a hétvégén. Nem vagyok benne biztos, hogy befejezik a versenyt, de azt gondolom, Max és a Red Bull behúzza!”

Kimi Räikkönen: A finn már korábban is a rá jellemző stílusban válaszolt a kérdésre, a csütörtöki sajtótájékoztatón pedig meg is erősítette „álláspontját”, kiegészítve egy apró momentummal, miszerint inkább a Red Bull nyerjen, hogy végre lássunk valami újat.



STOP, HAMMER TIME!

George Russell: „Örülnék, ha Lewis nyerne. Amit elért, különösen az utóbbi időben, az kivételes. Még akkor is, ha a Red Bullnak ennyire kiváló autója volt. Ha visszatekintünk az év elejére, a Mercedes az első négy futamból hármat megnyert úgy, hogy egyértelműen a rivális csapat volt a leggyorsabb. Max azonban kivételes munkát végzett, szóval mindketten megérdemlik a győzelmet, különböző okokból. Remélhetőleg tiszta és tisztességes verseny lesz és a legjobb nyer!”

A TARTÓZKODÓK

Carlos Sainz: „Inkább nem kommentálom, hogy ki volt a szezon legjobb pilótája. Főként azért, mert ha Lewist mondom, rávágják: „Nem, Lewisnak jobb autója volt!” Ha pedig azt mondom, Max... akkor a másik oldalról jön a kritika. Túl kiélezett a verseny, ezért egyszerűen nem akarok állást foglalni. Nincs értelme. Ugyanakkor úgy vélem, mindketten hihetetlen szezont teljesítettek.”

Daniel Ricciardo: „Felhagytam a jóslatokkal. Egyszer Maxra, máskor Lewisra gondoltam. Olyan nehéz... de nagyon jót tesz a sportágnak, hogy a küzdelem a végletekig megy. A pontegyenlőség klassz. Egy egész szezon van mögöttük, mégis az nyer végül, aki jobban teljesít Abu Dhabiban. Ha leegyszerűsítjük, aki a hétvégén jobb lesz a másiknál, ő lesz a bajnok. Nem bonyolult.”

Lance Stroll: „Nem tudom, de a végsőkig folyik majd a csata. Valójában ez a hétvége dönt. Úgy tűnik, Lewisnak most van lendülete, de Max nem adja fel harc nélkül, ahogyan azt láttuk a múlt héten, Szaúd-Arábiában. Szóval érdekes lesz.”

Mick Schumacher: „Nos, azt hiszem, még semmi nem dőlt el. Mindkettőjükért szorítok. Nyilvánvalóan kettejük között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, szóval érdekes lesz. Aki nyer, az nyer. Azt hiszem, ez ellen nem tehetek semmit.”

Nikita Mazepin: „Remélem, a legerősebb nyer. Szerintem mindketten megérdemelnék a győzelmet, de sajnos a mi sportágunkban nem lehet kettéosztani a trófeát. Úgy gondolom, azon múlik majd, ki lesz az erősebb fejben és melyikük oldalán áll majd a szerencse. A tapasztalat szempontjából Lewis előnnyel indul és szerintem a Mercedes fantasztikus munkát végzett. De Max pedig egy új arc... Mindkettőjüket nagyon szeretem emberként, sportolóként és versenyzőként egyaránt. Ne kényszerítsenek rá, hogy válasszak egyet!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: