DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Kétlem, hogy elérzékenyülök, de sosem tudni

Utolsó csütörtöki sajtótájékoztatóján vett részt Kimi Raikkönen Abu Dhabiban. A finn leginkább a búcsúverseny végét várja, de megpendítette, más szériákban versenyezhet a jövőben. Állást foglalt a bajnoki harcban is: a Red Bull győzelmét választaná.

A Formula.hu is jelen volt az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki FIA-sajtótájékoztatóján, az utolsón, melyen Kimi Raikkönen részt vett a mezőny tagjaként. A finnek feltett első kérdés az volt, hogyan érzi magát 349., egyben utolsó nagydíja előtt?

„Jól” – hangzott a tömör válasz, majd pár másodpercnyi kínos hallgatás borult a sajtóteremre. A moderátor következő kérdésére, várja-e a futamot, ennél bővebb választ kaptunk: „Várom. Remélhetőleg jó lesz a sebességünk, és élvezni fogom a versenyt, de várom már, hogy vége legyen a szezonnak, és ne kelljen utána már aggódnom a teendőim miatt.”

Érzelmes pillanat lesz az utolsó verseny? „Nem tudom. Kétlem, de sosem tudni” – válaszolta a finn, aki családjával érkezett Abu Dhabiba. „A feleségem számára valószínűleg érzelmesebb lesz, azt viszont nem tudom, hogy a gyerekeket nagyon érdekelni fogja. Ők jobban élvezik azt, hogy meleg országba jöttünk és medencézhetnek. Mindenesetre jó dolog, hogy itt vannak velem.”



A következő kérdés arra irányult, két évtized után mi fog hiányozni számára a Formula-1-ből. „Sok remek emberrel találkoztam, együtt dolgoztam velük, barátok lettünk. Sajnos a versenypálya nem az a hely, ahol sok időt együtt lehet tölteni. Egy másik dolog, ami még hiányozni fog, az a versenyzés, de vannak más szériák is, amelyek talán élvezetesebbek, mert tisztább a versenyzés. Lehetetlen megmondani.”

„Egyelőre nem foglalkozom ezzel” – felelte, mikor rákérdeztek, melyik szériák jöhetnek szóba. „Először befejezem az évet, aztán majd meglátjuk. Ha lesz érdekes és logikus lehetőség, akkor talán megpróbálom, de egyelőre nulla tervem van, most azt várom, hogy kevésbé sűrűek legyenek a napjaim.”

Hosszú pályafutására is visszatekintett a 2007-es világbajnok, aki sosem titkolta, élete nem a Formula-1 és az ott elért sikerek körül forgott:

„A bajnoki cím megnyerése volt a legjobb pillanat, mindenki azért van itt, de sok más jó versenyt is teljesítettem. Számos jó emlékem van, életem nagy részét töltöttem itt, bár nem tudom, ez jó vagy rossz dolog, de így van. De sosem ez volt a legfontosabb dolog életemben. Jó, hogy most vége lesz, és várom, hogy normális életet kezdjek.”

Végezetül kikérték a véleményét a világbajnoki összecsapásról is Verstappen és Hamilton között. Meglepő módon hosszas vacillálás után a finn kibökte, melyik fél győzelmét választaná: „Akinek a legtöbb pontja lesz, az fog nyerni… Nem tudom, lehet-e jó vagy rossz győztes. Nekem nem számít, ki nyer, de ha választani kell, akkor azt mondanám, a Red Bull nyerje meg, hogy valami újat lássunk” – felelte utolsó sajtótájékoztatóján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: