DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Hülyeség Lewis ellen fogadni

A brit már a Red Bull győzelmi szériája idején azt vallotta, Hamilton a favorit. Raikkönen is beszélt a bajnoki harcról: az lesz év végén a világbajnok, aki a legtöbb pontot szerzi…

A felzárkózás a Sao Pauló-i Nagydíjon – huszadikról az ötödik helyre a sprintkvalifikáción, tizedikről az elsőre a futamon – bizonyítja George Russell szerint, hogy az idei vb-harcban a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak áll a zászló, habár a brit három fordulóval a vége előtt második a bajnokságban 14 pont hátránnyal.

„Én már hosszú, hosszú ideje mondom, már akkor is mondtam, amikor látszólag Max és a Red Bull volt formában, hogy nagy hülyeség lenne Lewis és a Mercedes ellen fogadni” – mondta Russell a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón Katarban.



„Véleményem szerint az utolsó hétvége és az utóbbi futamok bizonyították ezt. Az, hogy továbbra is harcban állnak, kivételes dolog, és nyilvánvaló, hogy amit Lewis csinált múlt héten, szintén kivételes” – értékelte a brazil versenyt a Williams tehetsége. A Mercedes remek formája azért fontos a fiatal britnek, mert jövőre már a német gárda autóját vezeti. „Izgatottan várom, hogy Lewis mellett versenyezzek jövőre. Hatalmas lehetőség lesz számomra.”

A világbajnoki harcról kérdezték a sajtótájékoztató keretein belül Kimi Raikkönent is. A finnt – nem meglepő módon – nem izgatja, ki lesz a befutó szezon végén, és arra is tipikus választ adott, mikor arról kérdezték, a hosszú pályafutása során látott vb-harcokhoz képest mennyire heves a mostani.

„Kevésbé, mert nem veszek részt benne! Nekem nem igazán számít, ki nyeri meg. Nyilván az fogja, akinek a legtöbb pontja lesz az utolsó versenyen” – mondta Raikkönen velősen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: