Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 25. szerda
F1

Russell: Hülyeség Lewis ellen fogadni

A brit már a Red Bull győzelmi szériája idején azt vallotta, Hamilton a favorit. Raikkönen is beszélt a bajnoki harcról: az lesz év végén a világbajnok, aki a legtöbb pontot szerzi…

A felzárkózás a Sao Pauló-i Nagydíjon – huszadikról az ötödik helyre a sprintkvalifikáción, tizedikről az elsőre a futamon – bizonyítja George Russell szerint, hogy az idei vb-harcban a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak áll a zászló, habár a brit három fordulóval a vége előtt második a bajnokságban 14 pont hátránnyal.

„Én már hosszú, hosszú ideje mondom, már akkor is mondtam, amikor látszólag Max és a Red Bull volt formában, hogy nagy hülyeség lenne Lewis és a Mercedes ellen fogadni” – mondta Russell a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón Katarban.„Véleményem szerint az utolsó hétvége és az utóbbi futamok bizonyították ezt. Az, hogy továbbra is harcban állnak, kivételes dolog, és nyilvánvaló, hogy amit Lewis csinált múlt héten, szintén kivételes” – értékelte a brazil versenyt a Williams tehetsége. A Mercedes remek formája azért fontos a fiatal britnek, mert jövőre már a német gárda autóját vezeti. „Izgatottan várom, hogy Lewis mellett versenyezzek jövőre. Hatalmas lehetőség lesz számomra.”

A világbajnoki harcról kérdezték a sajtótájékoztató keretein belül Kimi Raikkönent is. A finnt – nem meglepő módon – nem izgatja, ki lesz a befutó szezon végén, és arra is tipikus választ adott, mikor arról kérdezték, a hosszú pályafutása során látott vb-harcokhoz képest mennyire heves a mostani.

„Kevésbé, mert nem veszek részt benne! Nekem nem igazán számít, ki nyeri meg. Nyilván az fogja, akinek a legtöbb pontja lesz az utolsó versenyen” – mondta Raikkönen velősen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: