DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Interlagosban felébresztették az oroszlánt

A Mercedes F1-es csapatvezetője szerint a brazíliai büntetés felpiszkálta Lewis Hamiltont, ennek köszönhető az utolsó két futamon nyújtott domináns teljesítménye, amellyel felzárkózott a vb-tabellán.

Lewis Hamilton magabiztos győzelmet aratott a Formula-1-es Katari Nagydíjon, amellyel nyolc pontra megközelítette a vasárnap mögötte befutó Max Verstappent az összetett tabellán. A britnek zsinórban ez volt a második diadala, egy héttel korábban Interlagosban úgy nyert, hogy a sprinten még a mezőny legvégéről kellett startolnia az időmérős kizárása miatt, majd vasárnapra újabb rajthelybüntetés kapott motorcsere miatt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint éppen a brazíliai büntetés volt az, amely ennyire ellenállhatatlanná tette Hamiltont: „Felébresztették az oroszlánt az interlagosi szombaton. Abszolút elkapta a fonalat: brutális és hidegvérű. Ez a legjobb Lewis, és láthattunk már ilyet a múltban. Nagyon ott van most” – mondta el a verseny után Wolff a Formula.hu jelenlétében.

hamilton-podium-katar-2021-dppi



A címvédő istálló csapatvezetője hozzátette: a hétszeres világbajnok rendre erősen vág vissza, ha valamilyen hátráltató tényező éri. „Úgy gondolom, amikor ilyen szerencsétlenség történik, akkor olyan állapotba kerül, hogy képes mozgósítani a szupererőit. Interlagosban is az a csapás váltotta ki ezt.”

Wolff arról is beszélt, hogy az észak-amerikai futamokon elszenvedett hátrány ellenére sem adták fel a reményt a vb-címre: „Törökországban nagyon erősek voltunk, aztán a várakozások alatt teljesítettünk Austinban és Mexikóban. De a csapatban senki sem adta fel, és hálás vagyok a bajnokság megfordulásáért. Ha az év elején azt mondják nekem, hogy Szaúd-Arábiába és Abu Dhabiba érkezve abszolút harcban leszünk, azt elfogadtam volna. Szóval remélem, a végéig eltart ez. Bárki is nyer, megérdemli a győzelmet” – fogalmazott a csapatfőnök.

A Red Bull és Verstappen valóban felkötheti a nadrágszíjat, mivel Wolff egy másik interjúban arra is utalt, hogy Dzsiddában már újra beszerelik Hamilton autójába a Sao Pauló-i Nagydíjon használt motor, amellyel átgázolt a mezőnyön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: