DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff már nagyon várja a következő futamot

Bár Lewis Hamilton nyert Katarban, nem lehet teljesen elégedett a Mercedes csapata. Valtteri Bottas kiesésével fontos pontoktól estek el, ám a csapatfőnök szerint így sem rossz a helyzetük.

Már a szabadedzések alapján is látszott, hogy nagyon fekszik a Mercedes autóinak a katari pálya, Lewis Hamilton pedig könnyedén megszerezte a pole-pozíciót a szombati időmérő edzésen. Csapattársa Valtteri Bottas a harmadik rajtkockát csípte el, végül a finn pilótának három hellyel hátrébbról kellett indulnia, miután nem lassított le eléggé egy sárga zászlós jelzésnél a kvalifikáción.

Vasárnap aztán mindkét pilóta tempója erős volt, ám amíg Hamilton simán nyerte a futamot, Bottas előbb egy defekt miatt veszített sokat, később idő előtt volt kénytelen befejezni a Katari Nagydíjat. Toto Wolff szerint elég szerencsétlen volt ez a helyzet, de úgy véli, előnyben lehetnek a folytatásban.



„Keserédes ez a helyzet, mert mind a két bajnokság nagyon fontos. Nagyszerű volt, hogy Lewis megnyerte a versenyt, jó hírek ezek, mivel az autó igazán gyorsnak tűnik. Irányítani tudta a futamot ami jelzi azt is, hogy mi várhat rá Szaúd-Arábiában és Abu-Dhabiban. A defekt a semmiből jött, nem voltak erre utaló jelek, egy apró rezgés még kevés ehhez. Sajnos Valtteri volt az első, aki defektet kapott” – mondta Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A csapatfőnök szerint a következő két helyszínen jók lehetnek, így nagyon optimista a szezon utolsó szakaszát illetően, valamint elárulta, legközelebb már a Brazíliában használt motorját kapja meg Hamilton.  

„Szaúd-Arábia jó pálya lehet számunkra, de azt már jól ismerjük az idén, hogy minden megfordulhat, amikor úgy gondoljuk, jól mennek a dolgok. A hosszú egyenes miatt a következő helyszínen elővesszük a csípősebb felszerelésünket, amit ma nem használtunk. Remélhetőleg Valtteri is ott lesz az élmezőnyben” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: